Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Д-р Стойчо Кацаров: ЕК да се засрами от зелените паспорти, те са непряка дискриминация

.

ЕК трябва да се засрами от това, което прави със зелените паспорти, каза д-р Стойчо Кацаров, ръководител на Центъра за защита правата в здравеопазването. Това са чувствителни лични данни за здравето, какво пиете като лекарства, от какво боледувате. Това решение дерогира договора за свободно движение в ЕС. Защо за да отидем в Солун ще е нужен зелен паспорт, а до Бургас не? Защо трябва да предпазваме гърците, а не нашите сънародници в Бургас, попита д-р Кацаров.

Паспортите са класически случай на непряка дискриминация. Ваксинираните не разпространяват вируса. Вижте противоречието, до юни трябва да се ваксинира 75% от населението. Защо са зелени визи, след като населението ще се ваксинира? Защо не осигурим ваксина за цялото население и да отпаднат ограниченията, заяви още Кацаров пред bTV. 

Според него решението е масово ваксиниране и тогава нуждата от зелен паспорт ще отпадне.

Има спорни моменти във въвеждането на зеления паспорт, каза Румен Драганов от Института за анализи в туризма. Трудно може да стане и електронната виза, която искахме. Всеки може да извади електронен подпис. Всеки казва, че това е възможно, ако е така, защо не го направят веднага. Туризмът е само изпълнител. Очаквам Световната здравна организация да отмени тази рестрикция, каза Драганов.

Бременна жена оцеля от COVID-19 по необичаен начин

Двойка лекари в Ухан се възстановяват от коронавирус по уникален начин

Източник/ци: Д-р Стойчо Кацаров: ЕК да се засрами от зелените паспорти, те са непряка дискриминация

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!