Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Приказки под шипковия храст: България е №1 в Европа, представи се прекрасно по време на кризата

.
Министърът на икономиката Лъчезар Борисов
Източник: стопкадър, Bulgaria ON AIR

Безброй небивалици в национален ефир. Какви ли не хвалебствия бълваше икономическият министър Лъчезар Борисов в ефира на Bulgaria ON AIR. Как България се представила много добре, дори прекрасно, по време на кризата, постигнала най-добрия баланс по отношение на противоепидемични мерки и такива, които са в подкрепа на бизнеса.

Май само хората от правителството го виждат това. Виждат и как свободата на бизнеса и търговията у нас се запазили. Да, г-н Борисов, сигурно затова стотици хора местят своите бизнеси извън пределите на страната ни.

Иначе правителството доказало, че изпълнява това, което поема като ангажимент. Кога и пред кого?  Лъчо Борисов не спря да хиперболизира постигнатото.

„Период, в който постигнахме уникален ръст на заплащането на хората - близо 50% ръст за 4 години. По време на криза заплатите растяха с 10%“.

Чии заплати, г-н министър? Така ли ГЕРБ купи гласовете на чиновниците?

„По време на криза България стана член на ERM II и Банковия съюз, повиши своя кредитен рейтинг“, продължи той, а ние се чудим това за хвалене ли е, или не.

„4,2% е спадът на икономическия растеж, което е с около 40-50% по-добре от средното за ЕС. България поддържа най-ниската безработица“, смята министър Борисов.

"Ще продължим и с нови мерки в подкрепа на ликвидността. След това преминаваме към ресурсна ефективност, производствен капацитет, енергийна ефективност, така че да трансформираме българската икономика", заобещава с ехидна усмивка икономическият министър.

Източник/ци: Приказки под шипковия храст: България е №1 в Европа, представи се прекрасно по време на кризата

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!