Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Меган Маркъл, Грета Тунберг със смарагди?

Меган Маркъл, Грета Тунберг със смарагди?

Автор: Марк Ламброн, “Фигаро”

Очаквахме ли Одри Хепбърн в “Римска ваканция”? Открихме съперница на Ким Кардашиян”. Писателят Марк Ламброн, член на Френската академия, реагира на признанията на Съсексите.

Вселената в момента е обект на две вирусни атаки: смъртоносен бъг, преминал през прилеп, и хайлайф бъг, преминал през Бъкингам. Всички медийни антени на планетата са насочени към изповедта пред камерите на Опра Уинфри, прототип на недискретната стрина. Предлагаме да кръстим този вирус Cowind-20. “Co” от корона - защото тук става дума точно за корона-вирус, “wind” от Windsor, а 20 от Twentieth Century Fox, холивудският герб. Алфа векторът на Cowind-20 е една актриса от ситкомите, към която се пристрасти наследник с кралско потекло.

Няма да упрекваме една актриса за това, че е взела живота за студио.

Тъй като нейното възприятие е формирано от категориите на филмовия разказ, тя се стреми да получи роля, първо като второкласна киноартистка, после като световна героиня. Ако Британската корона е институция, Меган Маркъл я възприе като сценарий. Хрониката на Бевърли Хилс и Сандрингам предлага прецеденти: Грейс Кели, актрисата, превърнала се в принцеса, и Уолис Симпсън.

Не можем да кажем обаче, че Британската корона е затръшнала вратата на замъка под носа на младата претендентка. Световно излъчвана сватба по каноните на метис-конформизма, проповед на пастор, сякаш излязъл от роман на Честър Хаймс, госпъл и шапки с пера, чай на сватите при кралицата - всичко това свидетелства за неустрашимо добра воля. Освен това не бива да мислим кралските особи в Албиона за по-сковани, отколкото са. В крайна сметка, идилията между пандит Неру и лейди Маунтбатън не е от днес. И тази кралица, смятана за неотстъпчива относно етикета, награди с орден Бийтълсите, даде благородническа титла на Мик Джагър, съгласи се сестра ѝ да се омъжи за простосмъртен фотограф, а внукът ѝ, бъдещият крал, за безупречна буржоазка на име Кейт. Елтън Джон, получил също благородническа титла, бе допуснат да пее на погребението на снаха ѝ, докато кралицата се изяви няколко години по-късно във видеоклип заедно с последния Джеймс Бонд, Даниел Крейг. Значи кралицата е рокендрол.

Да добавим и екологичната пионерска страна на принц Чарлз, приятел на доматите, принцеса Маргарет и нейните жѝгола, разведените три от четирите деца на Елизабет II, секс записите на Чарлз и Камила, да не говорим за предполагаемите пътувания на принц Андрю със самолетите на Джефри Епщайн. Така че семейството не е тесногръдо и винаги е било снизходително към принц Хари, смело момче, увлечено по гуляите и канонадите, сираче, убедено, че като син на майка, умряла заради несъгласието си, ще ѝ остане верен чрез бунта.

Именно там удари Cowind-20.

Очаквахме ли Одри Хепбърн в “Римска ваканция”? Открихме съперница на Ким Кардашиян. Изтерзаното градско момиче Меган, което несъмнено е наблюдавало високомерните маниери на Марлене Дитрих в “Алената императрица”, филм, който понякога пуска TCM, мислеше, че като начало е много шик да нахока прислугата. Скъсала със семейството си, този фрактален агент побърза да разбие семейството на съпруга си. 

Като начало на схизмата - преместването. Не Хемптънс на юйоркските патриции или Ню Мексико на нюейджите, а очевидно Холивуд, с вила, платена от свекъра, чиято тераса може да побере камерите на Опра, която в дигиталната ера е онова, което беше светската хроникьорка Хеда Хопър в златната епоха на киното: отровен високоговорител. Там е максималната вирусна атака на Cowind-20, по драматизиращите канони на съвременния ситком: мизансцена на жалбата, псхически ексхибиционизъм и най-вече осребряване на статута на жертва. Меган Маркъл не говореше като Стюарт или Тюдор, тя напомняше за малката русалка на Уолт Дисни, принцеса на Бърбанк: в страната на Мини Маус си струва да заложиш нещастието си на сочни договори, подписани със Spotify и Netflix. Стоп на гербовете, да живее логото. Сбогом на Фирмата, добър ден, ГАФАМ.

Нещо като Грета Тунберг със смарагди, измислила MeToo срещу короната, съпроводена от вайкането на нейния принц-притурка, за два часа тя облъчи цялата планета. Горката Меган! Зълва ѝ е чума. Свекър ѝ, приятелят на доматите, живее като затворник на Зенда. Още по-лошо, били изречени расистки думи за нейното потомство. В Лондон дълбокоуважаемата кралица имаше нужда точно от това. Докато съпругът ѝ е в болница и вариант на Cowind-20 атакува нейната династия под формата на сериал, наречен “Короната”, ето че я смятат и за ксенофоб. В европейските кралски дворове вече хвърлят по едно подозрително око на оплакващите се снахи. Меган Маркъл обезпокоява. Тя е за Cowind-20 това, което беше панголинът за Covid-19.

Превод от френски: Галя Дачкова

Източник/ци: Меган Маркъл, Грета Тунберг със смарагди? | glasove.com Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!