Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПЕС пречупи и най-коравите в БСП

ПЕС пречупи и най-коравите в БСП

Партията на европейските социалисти е напът да претопи и най-коравите червени депутати, изпратени от БСП в Европарламента. За ужас на болшинството социалисти у нас и петимата представители на столетницата в Брюксел онзи ден гласуваха в подкрепа на резолюцията, която определя Евросъюза като „зона на свобода за ЛГБТ“.

Сред тях Елена Йончева и Иво Христов – тези, които доскоро бяха приемани като едни от хората, на които най-трудно може да се въздейства в негативен план или да бъдат манипулирани. Техният глас, разбира се, си има и своята цена на родна почва – двамата вече бяха охулени в социалните мрежи.

„Аз подозирам, че Иво Христов продължава да бъде против тази резолюция в подкрепа на гейовете и лесбийките, но решението му е в резултат от огромния натиск от страна на ПЕС!”, коментира пред Lupa.bg червен депутат.

Той обясни, че ако искаш да прогресираш в ПЕС, трябва да се съобразяваш с общата политика.

„Като почнеш да гласуваш твърде често против или въздържал се - започват да те гледат на кръв, започват да не ти възлагат отговорности, избутват те в по-незначителните комисии... Въобще става много драматично”, разказа врял и кипял член на столетницата.

В крайна сметка относно резолюцията българските евродепутати в Европарламента гласуваха по следния начин: “За”: Кънев(ДБ), Ковачев(ГЕРБ/СДС), Алиева-Али, Кючук, Михайлова(ДПС), Станишев, Йончева, Витанов, Христов, Пенкова(БСП). “Против”: Джамбазки, Слабаков(ВМРО). “Въздържал се”: Адемов, Йорданов, Майдел, Новаков(ГЕРБ/СДС). Негласувал - Радев(ГЕРБ/СДС).

Това, както написа Христина Христова, ще позволи на  ГЕРБ предизборно се затвърди като борец срещу джендъризма, а БСП и битката й срещу налагането на Истанбулската конвенция бяха компрометирани – или поне за колебаещия се електорат, който отново ще се извърне или към ГЕРБ, или към ВМРО, чиито евродепутати, естествено, гласуваха против. 

БУНТ ПРОТИВ БОГ

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Източник/ци: ПЕС пречупи и най-коравите в БСП - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!