Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБерите са наследниците на Бай Ганьо – ще изкарат далаверата докрай


Снимка: БГНЕС

Фактите са съвсем пресни, буквално от вчера и днес, и по тази причина няма как да бъдат потулени. Естествено могат да бъдат изтривани и манипулирани така, както по правило се случва у нас, откакто ни намериха цаката с Месията от джипката, позиращ като римски Цезар пред своя асфалтов храм, пище Георги Атанасов във в. „Минаха години“.

Няма защо да се лъжем – през двете десетилетия, през които ни управлява Борисов на първа страница в праймтайма културния код на българите бе фатално препрограмиран от критичност към примирение и подчинение и така стигнахме до днешната масова морална и политическа дебилност. По друг начин няма как да се определи паранормалната търпимост към една власт, която отдавна би получила жестока присъда навсякъде другаде в Европа. Не само на избори, но и според законите. Ние обаче очевидно сме популация, сляла на Земята от планетата на мазохистите.

Не изпускай кьоравото

Как ви се струва – защо правителството на ГЕРБ положи толкова неистови усилия да удържи до края на мандата? Независимо от обичайната практика управляващите в цивилизования свят да се оттеглят при масово обществено брожение срещу тях, нисък рейтинг, морална криза и тежки корупционни обвинения. Впрочем не един и двама анализатори от различни направления и тежнения съвсем професионално съветваха Борисов да хвърли оставка в апогея на протестите през лятото и есента, за да ограничи щетите за ГЕРБ, като същевременно се измъкне от хаоса на пандемията и се съхрани електоралния си потенциал. Така гласи азбуката на политическата логика, ама очевидно това не се отнася за шайката на Антон Тодоров, действаща по своите одиозни правила.

Наследниците на Бай Ганьо се запънаха като магаре на мост и извършиха чудеса от цинизъм, демагогия и тарикатлък, само и само да изкарат далаверата до финала. Оставката им звучеше като края на света по две основни причини – първата се отнася до парите, а втората до бюлетините. Тоест, до същото!

Фундаменталният мотив за болшевишката неотстъпчивост на евроатлантиците от ГЕРБ на рубежа „Дондуков“ 1 има своето елементарно обяснение – управниците не можаха да си представят да загубят ключа, парафа и печата от хазната, зейнала като футболна врата пред точката за дузпата, а освен това, за тях бе непосилна мисълта друг, а не те и само те, да организират и отчитат изборите, както Те си знаят. Та дори и без Цветанов!

По тази тема няма защо да дописваме безсмъртния Алеко Константинов, който преди повече от столетие обяснил на племето как се правят избори със сопата. В съвременната интерпретация наследниците на ноу-хау от Бай Ганьо кръстосват тоягата с морков, но резултатът за двуногите овце е същият.

Този път залогът за опазване на властта на всяка цена бе още по-голям, тъй като пандемията отпрщи чудовищно печатане на кухи финикийски знаци от Федералния резерв и централните банки на началниците от двете страни на Атлантика, а правителствата уж в Борд като тукашното си намериха индулгенция за развързване на финансовата дисциплина. Но това далеч не е цялата истина за голямото плюскане на Светата Троица, обединяващо управленски елити, банкстери и олигархично -корпоративни акули като тези от фарма-медицинския бранш, а под знака на златния ковид-19 предстои излизане на още милиарди и трилиони с хуманитарна аргументация за наивници.

И затова незаменимите гранти беше стабилност на жълтите павета на бърза ръка изчислиха, че този път лапачката ще бъде като за световно как иначе след като в калкулация да влизат прословутите 26 милиарда евро за следващата петилетка на Брюксел плюс още милиарди за компенсации на щетите от пандемията и отново препратката към класиката, гласяща че подобно „кьораво“ не се изпуска заради лигавщини като демокрацията. Дръж „кьоравото“ и хич да не ти пука, че долу скандират „Мафия“…

Инжектирани с дивиденти от вируса

Тежките щети и тегоби за простосмъртните се оказаха уникален дюшеш за силните на деня, които преди да си бият ваксина, бяха инжектирани с всевъзможни дивиденти от Вируса. Да погледнем какво се получи в България, вместо да пишат „Именувам се…“ пред следователя, феодалите на различни нива от Пирамидата направо удариха джакпота – хем си закрепиха Властта чрез страха, хем опорочиха в аванс предизборната кампания, като почти я забраниха, хем нахраниха своя електорат от чиновническата класа и бизнес клиентелата чрез бюджета и евро-финансирането, хем покрай грандиозното харчене отделиха и нещичко за Черната каса на партията и Чекмеджето…

Попътно подхвърлиха на най-бедните хора в Европа трохи от ограбеното и така постигнаха още по-силен стаден имунитет срещу Истината. Ето затова бе целия зор през лятото и есента, пък и досега – Шайката прави избори по установената проверена и доказана технология с кмета, попа и даскала напред! Разбирай чрез употреба на безмилостния финансов, административен, стилов, медийно-пропаганден ресурс на властта, със специалното участие на придворните от медицински антураж на Началника.

Разбрахте ли защо служебния кабинет, излъчен от президента не влизаше в сметката? Ами защото при подобен сценарий двамата основни лоста – МВР и МФ нямаше да бъдат в ръцете на Бойко 3!

Защо доктор Фройд не е сред живите

Наистина защо великият баща на психоанализата доктор зигмунд Фройд не е сред живите, за да ни обясни паранормалното, социално-антропологично, психо-шизофренично явление, наречено ГЕРБ. Мнозина от нас се досещат за какво става дума, но друго е да чуеш от извора обяснение за демоните от Черната кутия на подсъзнанието. Например по следните теми…

Кълнем се денем и нощем пред иконата „Америка“, а сега излиза, че оценката за дереджето на България, изказана от двама авторитетни конгресмени от клетата Капитолия във Вашингтон, няма никакво значение.

Ставаме и лягаме с Брюксел, но червените картони от Кьошеви за седем нашенски прокурори също са дребна шегичка.

Правителството отвори молове, пълни догоре с млади и стари, подобно на хотелите, но кристалния въздух на Шипка е опасен при пандемия.

Учебната година е практически нулева, но за сметка на това няма да има матура за някои класове.

Властта раздава пари за нуждаещи се творци с къщи-дворци, спечелили милиони по днешните стандарти, през соца, но останали без пенсии. Може би, защото никога не са плащали данък върху доходите под масата?! И това ще го пишем на ползу роду…

Кандидат-депутатът Ангелов нарежда стоп за плановите операции, защото сега трябва да се умира само и единствено от covid-19..

Министрите от ГЕРБ, яхнаха лимузините, сподирени от гавазите от Убо, Пардон, НСО, дали са излезли в отпуск заради изборите, и тръгнаха да се снимат пред обекти, като да речем легендарната пътна отсечка Ботевград-Мездра или пред спортни зали в селища със затихващи функции. Ако междувременно нещо се случи с водата, въздуха или с незнайно къде складираните токсични боклуци, за това очевидно ще бъде виновен Небесния шеф на Началника….

А тукашният, земният Повелител, ударно реализира идеите на религиозния глобализъм, наречен икуменизъм. Дори надхвърля рамките на християнството, като обединява всички вярващи – православни, католици, протестанти, арменци, евреи и мюсюлмани. Толкова много фото и тв кадри пред храмове не са се появявали в медиите за три десетилетия официозно черкуване. С неизменен и незаменим главен герой. Да продължавам ли с обектите и субектите за психоанализа?! Уви без диагноза от д-р Фройд…

Автор: Георги Атанасов

Източник: в. „Минаха години“

Източник/ци: ГЕРБерите са наследниците на Бай Ганьо – ще изкарат далаверата докрай - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!