Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБ бие отбой пред недоволството за техническите паспорти на сградите, отлагат ги с още две години

кадри: Фейсбук/Бойко Борисов, "Петел"

Управляващите предлагат срокът за изготвяне на технически паспорти на сградите, в които са имотите им, да се удължи с още две години. Това съобщи в страницата си във Фейсбук зам.-министърът на благоустройството и регионалното развитие Николай Нанков.

„Пандемия не е точното време, в което да добавяме още една грижа към всекидневието на българите“, коментира той. Нанков казва също, че като предизборен ангажимент ГЕРБ е записала в програмата си, че ще осигури бюджетни средства за подпомагане на процеса на паспортизация. „Ще се създаде специален фонд. Обмисляме и въвеждане на етапност в новите срокове за различните строежи в зависимост от големината и спецификата им и предпоставката да създадат опасност за живещите в тях“, пише Нанков.

Изискването за технически паспорти на сградния фонд е от 2006 г. и сроковете са били удължавани четири пъти, припомня той. Според Нанков обаче качеството на техническите експертизи за изготвянето на паспорта е много важно, затова те не трябва да се изработват под натиска на изтичащия срок.

Източник/ци: Petel.bg - новини - ГЕРБ се огънаха пред недоволството за техническите паспорти на сградите, отлагат ги с още две години

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!