Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ресторанти, фитнеси и молове в София пак затварят?

Ресторанти, фитнеси и молове в София пак затварят?

Столичния кмет Йорданка Фандъкова загатна, че в случй на влошаване на ситуацията в София, ще се вземат по-строги мерки и може пак да бъдат затворени ресторанти, фитнеси и молове.
 
Според нея един от основните проблеми е носенето на маски на закрито, защото хората не поставят предпазните средства по правилен начин.

"Бих предложила училищата изобщо да не бъдат затваряни", заяви столичният кмет.

Все пак тя посочи, че последната дума имат медиците. "Много ми се иска детските градини да работят и децата от 1-ви до 4-ти клас да ходят на училище", призна Фандъкова. Според нея малките ученици се справят най-трудно с дистанционното обучение. Припомни още, че през изминалата година София първа е въвела по-рестриктивни мерки.

Ситуацията в София продължава да бъде тревожна. Днес броят на новозаразените в София е по-малък от вчера, но кривата отива нагоре.

Най-голямата ми грижа е болниците в София да имат капацитет. Към този момент те все още имат капацитет, но той за съжаление се запълва, зяви още Фандъкова пред Нова телевизия.

Тя съобщи, че с 13,6 милиона по-малко приходи е имала Столична община. Най-засегнат е бил градския транспорт: „Миналата седмица правителството взе решение да помогне на София с още 10 милиона, с които ние ще подпомогнем градския транспорт“.

По темата със загиналото 16-годишно момче Фандъкова информира: „Ние сме дали цялата информация на проверката, която аз назначих. Очакваме от районната администрация констативните актове. Още веднага беше спряно електричеството, което захранва павилионите там, защото кабелът беше незаконен. Абсурдно е да работи обект, който няма документ за въвеждане в експлоатация“.

Относно мръсния въздух тя заяви, че се изпълняват взетите мерки: „През месец февруари имаше по-малко замърсяване“. Битовото гориво е един от факторите, които съдействат за замърсяването на въздуха.

По темата с организирането на изборите столичният кмет каза: „Това е голямо предизвикателство. Това, което мен ме притеснява, е мобилните секции, защото ще стане известно в последния момент колко такива секции ще са необходими“.

Източник/ци: Ресторанти, фитнеси и молове в София пак затварят? - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!