Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Източник от Кремъл: Западът готви информационна атака срещу “Спутник-V” с инсцениране на гибел на хора

/Поглед.инфо/ Западът подготвя сценарий на информационна атака срещу руската ваксина “Спутник-V” с фалшива масова смърт на хора, за която ще се твърди, че е резултат от употребата на препарата . Това съобщи пред ТАСС високопоставен източник в Кремъл.

„Чрез контролирани неправителствени организации (Американската агенция за международно развитие, Фондацията на Сорос, Фондация “Ройтерс”) и медийните структури (BBC, “Ройтерс” “Интернюз”) се подготвя сценарий за информационна атака срещу “Спутник-V”, в чиито рамки ще се прикрепят тези за "неефективността и опасността на ваксината" чрез инсцениране на масови смъртни случаи на хора, за които ще се твърди, че са резултат от употребата на лекарството ", каза той.

Според източника атаката е планирана на фона на нарастващото световно търсене на руската ваксина.

На 2 февруари медицинското списание “Лансет” публикува резултатите от третата фаза на клинично изпитване на руската ваксина, според която тя се оказва една от най-безопасните и ефективни в света. Ефективността на лекарството е 91,6%, сред доброволците над 60 години - 91,8%. Антитела срещу коронавируса след ваксинация със “Спутник-V" са открити при 98% от доброволците.

Превод: В. Сергеев

Двойка лекари в Ухан се възстановяват от коронавирус по уникален начин

Източник/ци: Източник от Кремъл: Западът готви информационна атака срещу “Спутник-V” с инсцениране на гибел на хора - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!