Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вината на "Астра Зенека" е, че решиха да продават без печалба

Вината на 'АстраЗенека' е, че решиха да продават без печалба

Даа... От "АстраЗенека" допуснаха стратегическа бизнес грешка, която ще им струва много - обявиха, че ще работят про боно и няма да калкулират каквито и да било печалби от ваксината си. Тяхната ваксина единствено се продава на правителствата по света за под 2 долара дозата (Срещу 12 евро на „Пфайзер“ и 18 долара на „Модерна“).

Но времената са други и "работа в полза на човечеството" вече е минус, а не плюс. Това само не изчислиха... Явно липсата на комисионни за всички по веригата се оказа проблем...

Корупционният натиск навсякъде по света очевидно е много, много висок. И фарма лобито на онези със скъпите ваксини внуши с истерична и скъпа черна PR кампания, че ваксината на "Астра Зенека" "не е сигурна" - напук на изявлението на СЗО, че е напълно безопасна, напук на липсата на каквито и да било убедителни доказателства.

Много скоро ще стане ясно официално, че ваксината на АстраЗенека е напълно безопасна - нещо, което се знае от ден първи. Но какво от това? Хората вече ще са уплашени и няма да искат ваксинация с нея. Тогава ще се отвори пазар за другите ваксини, нищо че правителствата ще ги плащат между 7 и 12 пъти по-скъпо от джоба на данъкоплатеца. С включените корупционни комисионни. Да има за всички!

Урокът? Не работи безплатно никога. Не се оценява. Даже пречи.

Автор: Мартин Златков,  Фейсбук

Двойка лекари в Ухан се възстановяват от коронавирус по уникален начин

Източник/ци: Вината на АстраЗенека е, че решиха да продават без печалба | glasove.com Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!