Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф. Илчев: Ако съдя по реакциите, у нас никой не е гласувал за ГЕРБ

Не се отказвам от думите си. Ако съдя по реакциите, с които се сблъсках, в България нито един човек не е гласувал за ГЕРБ. А както знаете, ни се представя една съвсем различна реалност. Това каза историкът проф. Иван Илчев в предаването "Алтернативата" по ТV1, който на трети март каза в ефира на БНТ по време на включване на Цвета Караянчева, че "нищожества стоят начело на България".

„Ако е гаф, не е мой, а на техническия екип“, повтори той.

По думите му има медии, при които изглежда, че робската капчица е в кръвта им и сами се подлагат. „Не знам доколко ги принуждават“, чуди се той.

„Това, което ме дразни и продължава да ме учудва е как очевидно хора, които са интелигентни, сами се подчиняват на безумни нареждания и политика на други, които не са чак толкова интелигентни. В самото правителство в момента има интелигентни хора, но някои от тях абсолютно съзнателно предпочитат да останат в сянка и опитват да си вършат работата. Други обаче неспирно изсипват хвалебствия по адрес на ръководителя на правителството. Не е задължително това да се прави“, смята проф. Илчев.

Според него обаче Борисов очевидно напипвал пулса на някаква част от българските избиратели.

„Има хора, които за изтикали Бойко Борисов напред и сега се държат в сянка. Това са интелигентни хора, които не държат да бъдат на преден план, но държат да имат контрол върху ситуацията“, коментира още професорът.

Източник/ци: Проф. Илчев: Ако съдя по реакциите, у нас никой не е гласувал за ГЕРБ - ᐉ Новини от Fakti.bg - България | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!