Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лютеница от бяла риза се мие трудно. Този всемирен постулат изпита на гърба си лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов

Три пъти се опитват да регистрират листата на партията за София-област, за да извадят от нея Никола Кръстев, но РИК и ЦИК отказват да я променят

Лютеница от бяла риза се мие трудно. Този всемирен постулат изпита на гърба си лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов и неговата пълномощничка Виктория Василева. След като веднъж направиха грешка и на 28 февруари регистрираха листата си за София-област, в която под номер 3 фигурира сина на скандалния собственик на фирма „Олинеза“ Никола Кръстев, те разбраха по трудния начин, че не е лесно да го „разкарат“ от нея без той да желае това. И попаднаха в нашенски параграф 22.

Драмата в „Има такъв народ“ започна на 2 март сутринта, когато разкрихме, че синът на обвиняемият за 4 престъпления Христо Кръстев е „набутал“ отрочето си в листите на модерната сега партия „Има такъв народ“, като вероятно ще ползва политическите индулгенции, за да се спаси от правосъдието. Само часове по-късно, в 14,44 ч. Виктория Василева, като пълномощник на Слави Трифонов, се опитва да поправи „явната грешка“. Във второто предложение до Районната избирателна комисия на София-област се иска Никола Кръстев да бъде изваден от листата. На негово място трябва да дойде Паунита Михайлов Петрова (така на 2 пъти е записано презимето на кандидатката в решението, б.а.), а листата се преподрежда с едно място напред от номер 3 до 7 включително. Отделно под номер 8 в листата е предложен нов кандидат – Десислава Красимирова Недялкова, показват решения на РИК София-област.

Според изборния закон това може да стане или по желание на кандидата, или, ако той почине или изпадне в трайна невъзможност да участва изборите. Но Никола Кръстев очевидно не иска да изпадне от листите, защото очевидно той и баща му са инвестирали много сили, време и средства, за да се случи това. Очевидно не е умрял, нито е претърпял друго форсмажорно обстоятелство. Очевидно фикс идеята на живота му е да стане депутат.

От РИК още по телефона са заявили на Василева, че това е неосъщестимо без изрично заявеното желание на Никола Кръстев. Всъщност не е ясно какво е разбрала по телефона Василева. До края на деня тя успява да вкара още едно предложение за листа. Никола Кръстев остава кандидат-депутат, но от 3-то място отива на 9-то място. Останалите кандидати от листата са подредени с едно място напред, като по този начин номер 3 става Паунита Михайлов Петрова. Василева обаче не представя задължителните атрибути-документи, за да смени мястото на Христо Кръстев. Според закона това е или декларация за отказ от кандидата да участва в регистрираната кандидатска листа или документ, удостоверяващ трайната му невъзможност да участва в изборите.

Но Кръстев не желае да се отказва. Не, че е учил за депутат или е незаменим. Не му пука и за отношението на лидера на партията Слави Трифонов и съратниците към него, ако бъде избран за народен представител. Защото той ще бъде презрян и изхвърлен при възможност от парламента и партията.

Просто, очевидно залогът да получи депутатски имунитет и индулгенции за баща си, който е заплашен с до 30 години затвор, е огромен. И на това са заложени много финанси, много очаквания и много липса на морал.

Затова и РИК, а на 4 март и Централната избирателна комисия отказват да променят кандидат-депутатската листа на партия „Има такъв народ“ за 26 изборен район – Софийски. Сега отказът на ЦИК може да бъде жален в Административен съд – София-област.

Лютеницата, с която Никола Кръстев се опита да опетни листите на партия „Има такъв народ“ може да придобие и кървавочерени оттенъци. Защото с отказа си да се оттегли от листата Никола Кръстев вкарва „Има такъв народ“ в съдебни разправии. Нещо, от което партията на Слави Трифонов няма нужда месец преди парламентарните избори.

May be an image of one or more people and text
Facebook

Източник/ци: Лютеница от бяла риза се мие трудно. Този всемирен постулат изпита на гърба си лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов – Свободно слово

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!