Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Джо Байдън иска повече пълномощия да бомбардира света

/Поглед.инфо/ Американското правителство е избрало изключително удобна позиция за себе си. То развява красиви лозунги за свободата и демокрацията, така че може да прави каквото си поиска, дори и да не се харесва на останалите. Ако си седяха в собствената си страна и задушаваха там своята демокрация, никой нямаше да има въпроси. Но те просто нахлуват в други страни с тяхната „харта“ и започват да установяват там своя собствен ред.

Очевидно досега бяха цветенца, защото от последните думи на американския президент Джо Байдън може да се разбере, че съществуващата външна политика на безнаказаност вече не им е достатъчна.

Байдън вярва, че е време той и американският конгрес да седнат и да поговорят за обновяване на военните сили в чужбина. Сега Конгресът е този, който взема решение за удари по някои обекти в други страни, въпреки че президентът може да участва в това, но възможностите му по този въпрос не са неограничени. Очевидно Байдън иска да поправи това и да получи повече власт, така че самият той, без да чака споразумение, да създаде демокрация чрез бомбардировки и военни намеси.

Самата формулировка е просто невероятна. Интересно е да се знае кой и кога е дал на американските представители именно тези „сили“, поради които половината свят е във война, а много страни сега представят някакъв декор за пост-апокалиптичен филм. Не е ли твърде егоистично и самонадеяно?

Вземете, например, Сирия, която американците бомбардират от много години. Съвсем наскоро те нападнаха проиранското опълчение в Сирия, като убиха 17 души. Никой не пита никого, не предупреди никого, те просто взеха и бомбардираха поддръжниците на Иран, само защото САЩ са в противоречие с иранското правителство.

Твърде много поемат върху себе си. Дано американското правителство не стане толкова самоуверено, че да започне да се прокрадва към Русия. Тук те очевидно нямат шанс, защото в противен случай САЩ ще пострадат. Следователно, те се месят само в онези страни, които не могат да дадат отговор.

Сенатът на САЩ заподозря Байдън в слабоумие и реши да ограничи президентските му правомощия

Превод: В. Сергеев

Източник/ци: Джо Байдън иска повече пълномощия да бомбардира света - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!