Следвайте "Буднаера" в Телеграм

По имоти и богатство с ВМРО може да се мери само църквата (Каракачанов се оказа роднина на Андрей Слабаков)

Мощното навлизане на бивши шефове от спецслужбите и експерти по антитероризъм в листите на ВМРО като Арлин Антонов, ген. Кирил Радев, Боян Чуков и проф. Христо Смоленов е част от плана за постепенното изолиране на Красимир Каракачанов от ръководната позиция в партията. Това твърдят отлично запознати с процесите, които се вихрят при войводите, пише „Уикенд”.

Идеята била в партията да се влеят подготвени и авторитетни хора, за да не се разпилява националистическия вот. Редови членове на ВМРО вече открито негодували и срещу шуробаджанащината в партията. Недоволните подчертават, че след като изпратил за евродепутат Андрей Слабаков, който е първи братовчед на Росица Слабакова, съпругата на Красимир  Каракачанов, сега шефът им търсел депутатско място и за жена му Ернестина Шинова. 

От друга страна, новите кадри във ВМРО, които идват от спецслужбите, имали и още една важна задача. Да запазят имотите на ВМРО от „приватизирането” на тъмно. Да припомним, че ВМРО успя още през 1992 г. по закона „Лучников” да реституира цялата си впечатляваща собственост в страната, натрупана през годините от македонските бежанци. Запознати казват, че по богатство с ВМРО може да се мери само църквата. През 2003 г. обаче Красимир Каракачанов регистрира „Фондация ВМРО” в частна полза. В нея са вкарани имотите на организацията. При това „Фондация ВМРО” е регистрирана в Пазарджик, тихомълком и далеч от София, за да не се разчуе сред редовите членове. Седалището е преместено в столицата чак през 2013 г.

Във фондацията са вкарани огромни имоти в центъра на София, Банско, Дупница, Благоевград и други градове. Безспорно, най-скъпият имот е Македонският дом на „Пиротска” 5, където е седалището на ВМРО. Самият Красимир Каракачанов винаги е подчертавал, че не е продал нито един имот на организацията, а напротив, даже е закупил и нови – в Благоевград, Разлог, Петрич, Сатовча и Гоце Делчев. Те също са вкарани във „Фондация ВМРО”.

Навремето ветерани като Иван Татарчев, Христо Матов, проф. Йордан Венедиков протестират, пишат гневни писма, но никой не им обръща внимание. Днес обаче положението е друго, има сили, които не са склонни да оставят цялото това богатство в ръцете на няколко войводи, приближени до Каракачанов.

Източник/ци: По имоти и богатство с ВМРО може да се мери само църквата (Каракачанов се оказа роднина на Андрей Слабаков) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!