Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бонев към Костов: А помниш ли как ситнеше след Ахмед. Прегърбен. По стълбите на Ритора!

И като обясниш как със Славчо Христов придобихте банката и как я подарихте на Цветелина.

С гневен пост към Иван Костов излезе във Фейсбук бившият вътрешен министър Богомил Бонев. Той коментира вчерашното интервю на Костов по Дарик радио, в което той си задава въпроса: „Не разбирам защо гражданите избират джипката и коалицията с Доган“.

Ето какво пише Бонев:

„Ще си отговориш, когато си отговориш на въпроса, защо се разделихме по искане на Доган. Поне пред мен така се оправда. Доган ми искал оставката. Не съм бил намерил диалог с него. И после отиде на среща с него в Ритора. Ритора вече беше собственост на, знаеш на кого. Вестник „Сега“ още пази статията, но са изтрили снимката, как ситниш след Ахмед. Прегърбен. По стълбите на Ритора.

И като обясниш как със Славчо Христов придобихте банката и как я подарихте на Цветелина.

За КТБ да те питат прокурорите“.

Епицентър.бг припомня:

Бонев визира първата среща между ръководството на СДС и на ДПС през 1999 година в Пловдив в „Ритора“ – вилата на Живков, когато те се опитаха да преодолеят натрупалата се през годините „криза на доверието“ и подписаха на Харта на съгласието. Тогава Костов и Доган стигнаха до извода, че е необходим съвместен прочит на десетгодишните лъкатушещи отношения между двете организации.

„Трябва да затворим тази страница, но преди това трябва да се види тяхната версия и нашата версия“, каза Доган. „ДПС има интерес да се знае защо падна правителството на Филип Димитров“, добави той.

10-те от НИС бяха символични домакини на 16-те от ЦОБ. Сините се придвижиха на двойки до Пловдив. Йордан Соколов дойде с Димитър Абаджиев, Никола Николов – с д-р Михаил Михайлов, а Екатерина Михайлова с Йордан Цонев. Доган строи цялото си ръководство в София и с автопоход пристигна под тепетата.

„Споделянето на отговорността за управлението – това е хоризонтът, към който се стремим“, обясни след срещата Иван Костов. „Мнооого крачки трябва да направим, за да стигнем до общо управление. Не може да говорим за възстановяването на ОДС сега“, контрира Доган. СДС и ДПС няма да се явят в коалиция на парламентарните избори догодина, целта на започналите консултации е само следизборно сътрудничество, обясниха от двете партии.

Костов поиска ДПС да се включи с идеи в актуализацията на управленската програма „България 2001“

„Срещата ни със СДС не е насочена против други сили, нямаме за цел да възпроизвеждаме отново двуполюсния модел“, обясни Доган. Той заяви, че ще се срещне скоро с ръководството на БСП и с останалите значими партии. „Просто от монологична форма на комуникация минахме в диалогична. Досега си говорихме чрез вестниците“, каза тогаваа Доган.

epicenter.bg

Източник/ци: Бонев към Костов: А помниш ли как ситнеше след Ахмед. Прегърбен. По стълбите на Ритора! – Свободно слово

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!