Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Орбан предлага да се създаде нова европейска партия “за тези, които искат да защитят своите семейства и родина”

/Поглед.инфо/ Унгарският премиер Виктор Орбан предложи инициатива за създаване на нова европейска дясна сила за „нашия тип хора“ - тези, които искат да защитят семействата и родината си.

Призивът дойде няколко дни след като партията на Орбан ФИДЕС напусна консервативната фракция на Европейската народна партия в Европейския парламент.

На фона на различните слухове за възможни нови съюзи с участието на ФИДЕС в Европейския парламент, Орбан заяви, че "се разглеждат всички предложения за подновяване на европейската политика".

„Европа трябва да има политически дом за хора от нашия тип - тези, които искат да защитят семействата, да защитят родината си, които мислят по отношение на националните държави, които работят заедно, а не като европейска империя“, каза Орбан в интервю за държавното радио. "Трябва да работим по това и мисля, че тази политическа посока ще бъде решаваща сила в Европа”, смята Орбан.

Орбан каза, че преговаря с „поляците“, което означава управляващата дясна партия ПиС в Полша, както и с Матео Салвини и Джорджия Мелони, лидери на две антимиграционни и евроскептични италиански партии.

По-рано Орбан каза:

„Трябва да създадем европейски демократичен закон, предлагащ дом на европейските граждани, които не искат мигранти, които не искат мултикултурализъм, които не са се навели до лудост на ЛГБТ-движението, които защитават християнските традиции в Европа, които зачитат суверенитета на нациите и които виждат нациите си като не част от миналото, а като част от своето бъдеще. "

Решението за оттегляне от ЕНП е взето веднага след като консервативният блок гласува за промяна на правилата, за да изключи ФИДЕС от фракцията.

ЕНП, която обединява основните дясноцентристки партии в Европа, е най-големият единичен избирателен блок в Европейския парламент. Това е партията на Урсула фон дер Лайен, председателя на Европейската комисия, както и на германския канцлер Ангела Меркел.

ЕНП вече замрази членството на ФИДЕС през 2019 г. заради информационната кампания на унгарското правителство, която обвини бившия шеф на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и американския милиардер Джордж Сорос в заговор за наводняване на Европа с мигранти.

Докато технически ФИДЕС все още беше член на ЕНП, Орбан заяви в петък, че „пътищата ни се разминават“.

Превод: В. Сергеев

Източник/ци: Орбан предлага да се създаде нова европейска партия “за тези, които искат да защитят своите семейства и родина” - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!