Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Георги Готев: Гешев е по бели гащи. И в ЕС искат оставката му

May be an image of 1 person

Преди малко говорих в предаването на Сашо Диков. Ето какво казах: Тази седмица ще се запомни. Видяхме Гешев по бели гащи. Защото тези седем кандидат-европейски прокурори, тези седем джуджета-гешевчета, както ги нарисува Христо Комарницки, бяха лично негови назначения, те са лично негови протежета.

Гешев изобщо не очакваше такъв удар. Той си мислеше, че може да будалка Брюксел както баламосва българите. Затова казвам и повтарям, Гешев е по бели гащи. Той сега е сърдит и на министерството на правосъдието, което не го е информирало накъде духа вятъра. Не изключвам оставки в това ведомство.

Но най-важното е, че Гешев най сетне и той разбра, че не само в България не го искат и му искат оставката, но не го искат и в ЕС. За него има достатъчно информация, и тя говори само едно: Гешев олицетворява и обслужва мафиотизирането на България.

Казвам го, защото го знам.

Помним, а аз бях свидетел на живо, Гешев дойде в Брюксел в Европейския парламент и направи плонж да влезе в телевизионен кадър заедно с Лаура Кьовеши, Европейския главен прокурор. Беше докарал няколко български телевизии да заснемат този момент. Само че тя се усети и напусна залата преди той да осъществи жалкия си план.

Службата на Европейския прокурор има късмет, че се ръководи от Лаура Кьовеши. Тя няма да бъде излишно дипломатична, нейната цел е да си върши работата, а не да търси да се хареса на този или на онзи. С недопускането на кандидатите на Гешев тя си извоюва още по-голям авторитет.

Всъщност службата на Европейския прокурор не харсва не седем от десет кандидати, тя не харесва нито един от предложените от Гешев делегирани прокурори. Единствения правилен ход на България е да започне процедурата отново и да я направи прозрачна. А Гешев да помисли как по-деликатно за него да слезе от сцената.

Журналистът Георги Готев, Facebook

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!