Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПСИХИАТРИЯ: Наританият от САЩ Бойко видя Цветанов и президента зад унищожителните критики за корупцията в ГЕРБ (ВИДЕО)


Смехотворният Георг Георгиев не каза защо убийствената за ГЕРБ критика е качена на сайта на Комисията по външни работи на US сената

Психиатрията „ГЕРБ” вече е неудържима – управляващата мафия се опита да омаловажи острите критики на американските сенатори за корупцията в във властта у нас, като ги определи като тяхна лична позиция, в която съзряха „републиканеца“ Цветан Цветанов и безименни лобисти покрай президента Румен Радев

„Истинските контакти между България и САЩ не се съдържат в една набързо писана на коляно позиция, от която можем да твърдим или по-скоро може да зададем въпроса дали не лъха на лобизъм, който идва по линия на различни републиканци за България, хора, върнали се наскоро от своето трансатлантическо пътешествие“, каза хумористичният зам.-външен министър и лидер на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев.

НОКАУТ ПРЕДИ ВОТА?! САЩ официално: Корупцията при ГЕРБ заплашва отношенията с България

Той визира бившия зам.-председател на партията и сегашен лидер на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов, но не посочи името му.

Реакцията на ГЕРБ дойде часове, след като председателят на комисията по външни работи на Сената на американския Конгрес Боб Менeндез и на сенатора Джим Риш предупредиха, че „ширещата се корупция, липсата на медийна свобода и политизацията на съдебната система заплашват отношенията между САЩ и България“.

ГЕРБ твърди, че позицията е в личните профили на сенаторите и не обвързва по никакъв начин нито комисията, нито Сената. Георгиев замълча гузно защо позицията „анти ГЕРБ” е и на сайта на комисията.

Преди това президентът Румен Радев определи позицията на сенаторите за „съкрушителна“.

„Ако правителството се беше вслушало по-рано в това, което казвам, в исканията на хората, на протестиращите, нямаше да излезе тази съкрушителна оценка (…) Ако правителството наистина държи на отношенията със САЩ като стратегически партньор и не се вслушва в моите послания, поне да слуша оценките и препоръките“, посочи Радев.

Кандидат-депутатът от ГЕРБ и бивш външен министър Даниел Митов, който преди бе част от ДСБ и партията на Меглена Кунева „България на гражданите“, отговори, че „човек като президента Радев, който нито веднъж не е бил канен на посещение в САЩ, който не познава институционалните отношения в САЩ, едва ли е в правото си да прави коментари“.

„Стратегическият диалог, основните приоритети, които поставихме в нашите отношения – енергетика, икономика, върховенство на правото, отбрана: това е същността, ценностната диалогичност, която съществува между България и САЩ. Тя се скрепи от неколкократните посещения на премиера Борисов във Вашингтон, неговото присъствие в кабинетите на 2 американски президенти, от неговите срещи с държавния секретар Помпео, държавния секретар Кели, с посещенията на официална американска администрация в София“, добави Георгиев.

Той каза, че президентът Румен Радев лъже безотговорно, като няколко пъти каза, че се използва лична позиция, публикувана в социалните медии.

ВИДЕОТО на линка:

https://fb.watch/421DefEoJV/

Източник/ци: ПСИХИАТРИЯ: Наританият от САЩ Бойко видя Цветанов и президента зад унищожителните критики за корупцията в ГЕРБ (ВИДЕО) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!