Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Президентът Радев: Не съм опонент на правителството, а обективен коректив (ВИДЕО)

"Не съм „опонент“ на правителството, а обективен коректив на това, което виждам, и срещу това, от което негодуват българите". Това каза пред журналисти президентът Румен Радев.

"Ако властта се беше вслушала в исканията на хората, България нямаше да получи съкрушителна оценка за състоянието на корупцията, задушената свобода на медиите и политизираното правосъдие от Комисията за външна политика на Сената на САЩ. Тя отразява всички неща, за които говоря от началото на мандата си, и заради които хората протестираха. Ако правителството не иска да се вслуша в моите послания, то нека поне чуе оценката и препоръките на един стратегически партньор", посочи той.

"Вече е много късно управляващите да търсят обществена индулгенция за отмяната на тържеството отбелязване на националния празник на Шипка, тъй като на всички стана ясно, че мотивите им за това са били не здравни, а политически. Очебиен е контрастът между отменените официални чествания на Шипка и тяхното разрешаване в градовете и отварянето на търговски обекти и ресторанти. В това няма никаква здравна логика", заяви Радев.

"Крайно време е здравните власти да се разберат кой какво говори, пише и изпраща, за да няма този хаос, защото отмяната на официалната церемония е в резултат на писмо до Община Габрово. Единствено благодарение на смелостта и патриотизма на българите не беше опорочен националният празник и аз им благодаря", каза той.

"Поздравявам военнослужещите и цивилните служители във Въоръжените сили за постигнатото през годината. Техните огромни усилия заслужават признание и благодарност, защото работят в изключително сложна обстановка – все още на недостиг на ресурси, остаряла техника, както и усложненията, причинени от коронавируса. Но дори в тази обстановка те изпълняват своите задължения, продължават да градят нови способности и участват активно в модернизацията на Въоръжените сили. Искам да поздравя и командирите за тяхната изключително отговорна работа. Най-важното е, че няма тежки произшествия, свързани със загуба на човешки животи. Необходима е още по-голяма прозрачност в тези кратки срокове при харченето на публичен ресурс за целите на отбраната. 

Очаквам бързо да бъде разрешен въпросът за намаления нальот на пилотите, които охраняват българското въздушно пространство, поддръжката на самолети за учебната авиация и преодоляване на закъснението в модернизацията на Сухопътни войски", заяви президентът.

https://www.facebook.com/watch/?v=2490403244589550

Източник/ци: Президентът Радев: Не съм опонент на правителството, а обективен коректив (ВИДЕО) - Труд

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!