Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иво Сиромахов: Българите нищо не са извоювали! На преклонените главици свободата им е подарена!

Иво Сиромахов

Писателят и сценарист Иво Сиромахове категоричен – на българите свободата им е подарена!

Иво Сиромахов шокира мнозина с думите си днес!

Иво Сиромахов винаги е бил с остър и не дотам тактичен език, но днес буквално шокира хиляди българи с изказването си. И то навръх Националния празник на България трети март. Разбира се, имаше и такива, които се съгласиха с него, заставайки зад мнението му.

А то е, че българите реално не празнуват нищо днес, защото нищо не са си извоювали сами. Според Иво Сиромахов свободата на народа ни е подарена – подарена на хаджииванчохаджипенчовците и на преклонените главици, дето сабя не ги сече.

„Ако се замислите ще видите, че онези истинските българи – тези, за които свободата действително е била важна, изобщо не са я дочакали. Те са убити доста преди големия ден.

Това са Васил Левски, Георги Бенковски, Христо Ботев, Ангел Кънчев, Тодор Каблешков, както и огромна част от българските опълченци. Така че, харесва ни или не, истината е, че през 1878-ма година на нас са ни я подарили свободата. Подарили са я на преклонените главички“, изригна Иво Сиромахов.

И не крие възмущението си, че освободени са се оказали именно тези подобия на хора, които са считали Левски и Ботев за безумци. Защото, по думите му, свободата не трябва да се празнува, а да се отстоява и извоюва всеки Божи ден.

„Имаме избор пред себе си – от едната ни страна са оковите и паницата с помията, а от другата свободата и правото да вървиш изправен, да бъдеш този, който искаш. Кое ще изберат повечето от днешните българи, а?!“, пита Сиромахов.

И отговаря, че няма да даде отговора, който му изниква, защото не иска, а и го е срам. „За свободата не може да се говори и да си спомняш веднъж годишно. Хайде, честит ви празник“, завърши сценаристът.

Споделяте ли мнението на Иво Сиромахов и ако не, може да оставите своето лично мнение в коментари под статията. А ако смятате, че той е прав, напишете ни защо мислите така. Честит празник, България!

Източник/ци: Иво Сиромахов: Българите нищо не са извоювали! На преклонените главици свободата им е подарена! – Портал 21

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!