Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Армията на нож: Генерал Шивиков продаде нас и протеста

Генералът на протеста, както стана известен бившият началник на 61-а Стрямска механизирана бригада Димитър Шивиков, вбеси армията и флагманите на демонстрациите от лято 2020 след като пристана изненадващо в листите на новосформираната коалиция ВОЛЯ-НФСБ. Залпът негативни коментари срещу Шивиков започна да се изстрелва в социалните мрежи след вчерашното му интервю пред "Евроком", където той разкри, че не смятал да членува в партиите на Веселин Марешки и Валери Симеонов, а се включват в кандидатдепутатските списъци като гражданин. 

"Аз съм поканен и взех решение да участвам в "Патриотична коалиция - ВОЛЯ и НФСБ" след няколко срещи, проведени между мен и Веселин Марешки. Аз не членувам в никоя партия и влизам в тези избори като гражданска квота с качествата ми и със своя професионален опит. ВОЛЯ отстоява българския национален интерес", каза той.

А мрежата настръхна срещу него заради 180-градусовото обръщане на позицията му - от активен протестиращ за падането на правителството през лятото до превръщането му в патерица на 2 от партиите, крепили мнозинството и статуквото в последните 4 години. 

"Кандидат-депутатите в коалицията са млади хора, доказани в професионалното си амплоа, проспериращи бизнесмени. При една упоритост, налагане на волята и спечелването на доверието на българския избирател в лицето на коалицията аз смятам, че е напълно реално на непълнолетните и на пенсионерите да бъдат безплатни лекарствата", коментира генералът като едно от обещанията на коалицията. Думите му обаче бяха посрещнати на нож и в армейските редици, и сред някои от организаторите на бунта миналата година. 

Шивиков бе разследван от военната прокуратура по 13 обвинения, но впоследствие бе оправдан по всички тях. 

А воинът от запаса Енчо Иванов, с когото явно ген. Шивиков е бил приятел в редиците на БА, написа отворено писмо срещу него заради политическата му активност: 

"Мите,няма да започвам с официалности,защото не се знаем от вчера и за мен още сте онези млади момчета-парашутисти, офицери в елитно поделение в което съм служил и аз десетилетия преди вас.
Дълго умувах дали да ти звънна или да ти пиша. Ще започна с недоумението си от това,с което изненада половин България,а другата половина накара да сияе!

Когато се цани за кмет на Карлово от листата на ВМРО, когато цяло лято се деряхме по площада да искаме оставката точно на тези на които пристана или сега,прегърнал вече лъжеидеята за някакъв абсолютно от никого неразбиран патриотаризъм оглавяван от пишман политици?

Може би, когато призоваваше в постовете си за честно и правилно гласуване да свалим кликата според думите ти? Помниш ли какво ти писах тогава по време на кметските избори,без да имам претенциите да ти бъда ментор? Навярно помниш и какво си говорихме по време на протестите в които ти беше уж една от водещите фигури? Е? И какво излезе от цялата патърдия? Едно голямо НИЩО!

Лошото е,че очаквам още обрати и от другите които се надвиквахте по микрофоните,от което надвикване лъсна само някакъв дребнав кариеризъм. Не се ли сещаш,че ГЕРБ си подготвят широка парламентарна подкрепа с тези случайни коалиции? Това ли е твоето амплоа?! Жалко,ако е така! Огорчен съм от тези твои позиции! Мисля,че още имаш време да заемеш правилната позиция,точно тази,която изразяваше цяло лято. Иначе остава един лош привкус от случващото се,че Борисов ви купува на дребно чрез лакеите си!

https://youtu.be/fMu3jetgSGM

Източник/ци: Армията на нож: Генерал Шивиков продаде нас и протеста - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!