Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Слави плаче за Васил Илиев: България загуби един от най-достойните си синове (сега чалгарят ще ни спасява от мутрите?)


Слави се прави на интересен пред Жоро Илиев и охранителите му

Че Слави Трифонов е близък с мутрите, не е новина. Че „новият спасител” е човекът, с когото страховитият тартор на ВИС Васил Илиев е имал среща в деня на убийството му, обаче, е малко известен факт

Убийството на биг боса още се помни заради погребението му в Кюстендил, което си остава най-посетеното траурно шествие на мафиот в страната. Да изпратят основателят на ВИС се стичат над 10 000 човека, а сред опечалените са Христо Стоичков, Любо Пенев и почти всички звезди от Пеневата чета.

Шоуменът Слави Трифонов не присъства на погребението, но в ефира на БНТ минути след разстрела на Васил Илиев през сълзи обявява, че България е загубила един от най-достойните си синове.

Година по-рано босът на ВИС е командировал на свои разноски за световното първенство по футбол в Америка целия екип на „Ку-ку“ начело с Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев. Впоследствие Слави Трифонов признава, че е бил близък приятел с Васил Илиев и че той е имал среща с него в ресторант „Мираж“, когато наемници са го ликвидирали. „Не се срамувам от тази наша дружба”, отсича Дългия, който днес твърди друго – че ще спасява България от мутрите.

Първото в България поръчково убийство на знаков мафиотски бос – това на основателят на борческата групировка ВИС Васил Илиев, ще остане завинаги неразкрито. На 25 април ще се навършват 26 години от екзекуцията на кюстендилския гангстер, който бе ликвидиран в мерцедеса си от наемни убийци на път към ресторанта си „Мираж“.

Разследването на престъплението бе прекратено през пролетта на 2018 г., когато изтече давностния срок. На практика обаче в МВР не са работили по разкриването на мафиотското убийство от поне 10 години, признава източник от службите за сигурност.

Васил Илиев бе разстрелян от наемници на 25 април 1995 г. на път за ресторант „Мираж“ в столичния квартал „Гоце Делчев“, където го чакал верният Слави Трифонов.

Убийците го причакват на разбитата уличка „Никола Каменов“, където борецът е принуден да шофира купения ден по-рано от Фатик „Мерцедес“ с 20 км/ч. Наемниците – поне двама, изстрелват 17 куршума по Васил Илиев, като 8 от тях убиват силовия застраховател. Дни по-късно е открит картечен пистолет „Заги“, хърватско произвоство, с който са изстреляни част от куршумите.

Преди по-големия от братята Илиеви да падне убит, той се прочува като основател и ръководител на най-влиятелната борческа групировка – ВИС. В зората на демокрацията трибуквената организация придоби мрачна слава с принудителното силово застраховане, което налагаше над дребния, средния и даже прохождащия едър бизнес в страната.

Източник/ци: Слави плаче за Васил Илиев: България загуби един от най-достойните си синове (сега чалгарят ще ни спасява от мутрите?) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!