Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Във Франция сравниха руското оръжие с научната фантастика

/Поглед.инфо/ „Руските въоръжени сили разполагат с такива образци оборудване и оръжия, които Германия, Франция или Великобритания нямат, но властите на европейските страни по някаква причина все още продължават да считат руските военни части за изостанали“, пише журналистът Ксавие Рофе в статия за френското издание “Атлантико”.

И това е разбираемо. В Европа и на Запад има активна информационна диверсия срещу Русия. Антируската пропаганда залива масите. И на фона на това обществото развива погрешна представа за Русия. Според него архаични стереотипи по отношение на Въоръжените сили на РФ и нейния военен потенциал рисуват пред европейците картини на ръждясали танкове и ядрени ракети в порутени силози.

Въпреки това: „Русия е разработила високотехнологичен арсенал на ръба на научната фантастика“, казва френският журналист. Ние си го знаем много добре. Но френският читател ще се заинтересува.

На свой ред военният експерт Игор Коротченко заяви: „Любителските разсъждения на отделни журналисти нямат нищо общо с данните на професионалните експерти и още повече с разузнаването на западните страни, което извлича информация, анализира и добре осъзнава какво означава модерно руско въоръжение. "

Той припомни, че руското оръжие изпълнява основната функция за защита на страната.

„Благодарение на съвременните оръжия руската армия е сред петте най-добри армии в света. В тази връзка се чувстваме абсолютно самодостатъчни, уверени и спокойно гледаме в бъдещето. Що се отнася до европейската общност, не бива да ни интересува как ни оценяват “, обясни специалистът.

Превод: В. Сергеев

Източник/ци: Във Франция сравниха руското оръжие с научната фантастика - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!