Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай наводнява Европа с повредено медицинско оборудване за COVID-19

COVID-19 бушува из Европа и все по-голям брой страни са в отчаяно състояние заради  милионите бройки медицинско оборудване от Китай, които са дефектни, с липсващи части или са напълно неизползваеми.

Zero Hedge съобщава, че Китайската комунистическа партия (ККП) се стреми да увеличи икономическата си мощ по време на пандемията с „хищнически предложения за помощ“ на засегнатите страни по света. Въпреки това, ниското качество на оборудването от ККП остави много страни съкрушени.

В отговор на критиките ККП призова Европа да спре да "политизира" опасенията си относно качеството на медицинските доставки от Китай. Междувременно китайският телекомуникационен гигант Huawei заяви, че ще спре да дарява маски на Европа заради „позорните“ коментари на ЕС.

В статия, публикувана от The Mail на 29 март, бившият лидер на партията „Тори“ Аййн Дънкан Смит пише: „Това е страна, която пренебрегва правата на човека в преследването на своите безмилостни вътрешни и външни стратегически цели. Но такива факти изглежда се задгърбват в нашия стремеж да правим бизнес с Китай."

Сега, когато нарушенията на човешките права на ККП имат такова пагубно глобално въздействие, ще бъде трудно светът да си затвори очите за истинската същност на комунистическия режим.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!