Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пекин съден за тероризъм заради COVID-19

Китай може да бъде определен като „държавен спонсор на тероризма“ заради начинът, по който действа относно COVID-19. В момента Иран, Северна Корея, Судан и Сирия са определени като държавни спонсори на тероризма.

С появата на повече информация за вируса, ККП се опита да го скрие от света. На 31 декември Китайската комунистическа партия (ККП) заяви, че няма данни за предаване от човек на човек и че болестта е „предотвратима и контролируема“. На следващия ден те разпоредиха спиране на лабораторните тестове и унищожиха съществуващите проби.

Лъжите и прикритията на ККП в ранните етапи на смъртоносното огнище сега повдигат въпроси дали режимът трябва да бъде подведен под отговорност за разпространението на вируса по света.

Джеймс Краска, професор по международно морско право в Американския военноморски колеж, заяви че китайският режим ще трябва да поеме отговорност за нарушаване на задълженията си съгласно международното право. Китай е подписал договор с Международните здравни разпоредби, който изисква държавите да бъдат прозрачни и да действат бързо при болести като COVID-19 и да уведомят Световната здравна организация (СЗО).

ККП не само задържа информация, но месеци наред лъже за болестта и техните открития. Режимът забави информирането на СЗО за това колко тежък и заразен е смъртоносният вирус и че той може да се разпространява от човек на човек.

Дейвид Матас, адвокат от Канада, който преди това е бил член на делегацията на Канада в Общото събрание на Организацията на обединените нации, изрази сходно мнение с Краска, заявявайки, че ККП може да е нарушила Конвенциите за биологично оръжие, които самата е подписала. „Бих казал, че това прикриване и репресия е форма на задържане на вируса, който е биологичен агент. И така това е нарушение на конвенцията “, каза Матас.

За да наложи конвенцията, многопартийна страна като САЩ може да подаде жалба до Съвета за сигурност на ООН, каза Матас. След това се очаква Съветът за сигурност да разследва твърденията и да изготви доклад въз основа на разследването. Той добави, че ако Съветът за сигурност намери Пекин отговорен, това може да предизвика да се приложат съответните мерки.

Съединените щати например биха могли да използват доклада като основа, за да определят Китай като „държавен спонсор на тероризма“ съгласно Закона за чуждестранните суверенни имунитети (FSCA). Това би позволило на хората в Съединените щати да съдят режима за причинената им вреда. В момента Иран, Северна Корея, Судан и Сирия са определени като държавни спонсори на тероризма.

Адвокатската група от Флорида The Berman Law Group в партньорство с вашингтонския Lucas Compton заведе дело за групови действия срещу китайския режим на 12 март. Съгласно съдебнити обвинения ККП „е знаела, че COVID-19 е опасен и може да причини пандемия, но е действала бавно, пословично е сложила главата си в пясъка и / или го е прикрила заради собствения си икономически интерес".

„Китай се провали мизерно в ограничаването на вируса, за който са знаели още в средата на декември“, каза Джеръми Алтерс, главен стратег и говорител на Berman Law Group. „Ще се борим да накараме Китай да заплати за това и няма нищо, което да застане на пътя ни в това отношение“, заключава Алтерс.

Световната здравна организация (СЗО) помогна на Пекин да скрие COVID-19

Китайска биолаборатория свързана с COVID-19

Чарлз Лийбър: Този, който произведе и продаде Covid-19 на Китай (ВИДЕО)

Източник/ци: https://www.theepochtimes.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!