Китай насилствено взема кръвни проби от последователи на Фалун Гонг

През последните месеци, от десетки последователи на Фалун Гонг в Китай са взети кръвни проби. Някои са посетени от полицията, други отведени в полицейски участъци, където им вземат кръв без обяснение.

Полицаи влизат с взлом в дома на 70-годишна последователка на духовния метод Фалун Гонг от Шанхай и насилствено вземат кръвна проба от ръката ѝ, твърдейки, че това е "държавно изискване". Инцидентът се случва на 2 август 2020 г. и е докладван от медията "Епок Таймс" на 3 септември.

"Законът не важи за вас", крещи един от полицаите, прикривайки номера на значката си. "Ще ви изличим всички!"

В район Пудун на Шанхай, полицията насилствено взема кръвни проби, пръстови отпечатъци, документира ръкописа на и записва гласа на над 10 последователи на Фалун Гонг.

Кръвни проби са взети също от последователи в провинциите Шандун, Дзилин, Ляонин и Хънан, също в автономния район Вътрешна Монголия и в градовете Пекин и Тиендзин.

В края на юли, органите на реда в град Гаоми, провинция Шандун, арестуват 46 последователи на Фалун Гонг в операция с 400 полицаи. На всички 46 последователи са взети кръвни проби.

Фалун Гонг, още известен с името Фалун Дафа, е древен метод за усъвършенстване на духа и тялото, основан на принципите Истинност, Доброта, Търпение, и пет медитативни упражнения. Преследван от 1999 г. насам заради огромната си популярност, възприемана като заплаха за властта на китайската комунистическа партия въпреки изцяло аполитичния характер на метода.

От 21 години насам, последователите на Фалун Гонг в Китай са арестувани, затваряни в трудови лагери, затвори, центрове за промиване на съзнанието, измъчвани и дори убивани.

Новините за вземане на кръвни проби са тревожен сигнал на фона на все повече доказателства, че китайският режим убива затворници на съвестта за набавяне на органи с цел продажба на пациенти, нуждаещи се от трансплантация.

През юни 2019 г., независим трибунал във Великобритания разкри, че "насилственото отнемане на органи се извършва от години в цял Китай в значителен мащаб и последователите на Фалун Гонг вероятно са единственият или поне основният източник на тези органи". През март 2020 г., трибуналът заключи, че тази страховита практика продължава безнаказано и представлява престъпление срещу човечеството.

Вземането на кръв е "събиране на човешки материал", според адвокат Чън Дзянган, преподавател в катедрата по право в Американския университет във Вашингтон.

"Когато китайската комунистическа партия преследва хора, тя не го прави законно“, каза адвокатът пред "Епок Таймс". "Партията цели да те контролира, да всява психически терор и унижение."

Кръвните проби със сигурност не са "нормална практика" и вероятно целят идентифициране на съвместимост на органи, смята д-р Ли Судун, хирург ортопед в катедрата по медицина в Университета на Вирджиния.

"Те не са за целите на здравеопазването", заяви лекарят пред "Епок Таймс".

Д-р Торстен Трей, изпълнителен директор на неправителствената организация „Лекари срещу насилственото отнемане на органи“ казва, че изследванията на кръвта са "необичайни". Според Трей, правеният на последователите на Фалун Гонг кръвен тест е базов и обикновено предхожда по-точен тест. А това може да означава, че целта е набиране на база данни с потенциални донори на органи.

Действията на полицията са "несъмнено незаконни", каза пред "Епок Таймс" Пън Юнфън, правозащитен адвокат от провинция Хъбей, защитавал редица последователи на Фалун Гонг в китайски съдилища, и неотдавна избягал в САЩ.

Кремена Крумова, кореспондент на ИЦФДБ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.falun-bg.info/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!