Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Двупартиен законопроект, представен в Конгреса на САЩ за прекратяване на събирането на органи в Китай

 Нов законопроект беше внесен от сенатора Том Котън (R-Арканзас, вляво), конгресмените Крис Смит (R-Ню Джърси, в средата) и Том Суози (D-Ню Йорк, вдясно) за спиране на принудителното изземане на органи в Китай.

(Minghui.org) Том Котън, републикански американски сенатор от Арканзас, обяви на 16 декември, че той и двама членове на Конгреса, конгресмени Крис Смит (R-Ню Джърси) и Том Суози (D-Ню Йорк), са внесли двупартиен законопроект за ограничаване на принудителното събиране на органи в Китай.

Известен като Закон за спиране на принудителното събиране на органи, това законодателство „има за цел да попречи на Китайската комунистическа партия да иззема органи от затворници на съвестта“, обясни Котън в прессъобщение на уебсайта на Сената, „Според международен трибунал в Лондон китайски лекари събират органи от задържани лица в китайски затворнически лагери - понякога докато пациентите са все още живи - за продажба на пазар на стойност 1 милиард долара годишно."

Това е последният законопроект, внесен за събиране на органи от живи практикуващи Фалун Гонг в Китай, след като през юни 2016 г. беше приета Резолюция 343. Инициирана от представители Илеана Рос-Лехтинен (R-FL), председател на Подкомитета по Близкия изток и Северна Африка и представителят Джералд Конъли (D-VA), както и шест други членове на Конгреса, H.Res. 343 получи силна двупартийна подкрепа със 185 спонсори.

Със заглавие „Изразяване на загриженост във връзка с постоянните и достоверни доклади за системно, подкрепяно от държавата събиране на органи от несъгласни затворници на съвестта в Китайската народна република, включително от голям брой практикуващи Фалун Гонг и членове на други религиозни и етнически групи от малцинства”, в резолюцията се осъжда принудителното вземане на органи в Китай и се призовава да се сложи край на това.

Последният законопроект, представен от Котън, Смит и Суози, предлага стъпки за действие за постигане на целта на H.Res. 343. „Има все повече доказателства, че Китайската комунистическа партия има и продължава да добива органи от затворници и членове на китайски религиозни групи. Този законопроект ще идентифицира и накаже членовете на ККП, участващи в принудителното вземане на органи. Вече е време да държим Пекин отговорен за тези отвратителни действия“, пише в съобщението на Котън.

„Събирането на органи е варварски, нечовешки и груб акт от глобално значение, като транснационални банди за трафик на хора, терористични организации, спекуланти и дори правителства - в частност комунистическият режим в Китай - убиват невинни хора и продават техните органи с цел печалба“, каза Смит. „Глобалният проблем изисква глобален отговор. Съгласно нашия законопроект събирането на органи и трафикантите, които често атакуват уязвими групи от населението като политически затворници или малцинства, ще бъдат идентифицирани и изложени от Държавния департамент с цел да се накажат извършителите и да се насърчат ефективни санкции и ограничения за пътуване."

Тази незаконна практика продължава дълго време. "В продължение на години Китайската комунистическа партия продължава да се възползва от затворници и членове на етнически малцинства и религиозни групи. Днес все още сме свидетели как се възползват допълнително от тези групи чрез събиране на органи", каза Суози. "Членовете на Китайската комунистическа партия трябва да понесат отговорност за тези неописуеми действия. Принудителното събиране на органи няма място в нашия свят."

По-конкретно, този законопроект ще изпълнява планове в пет области за спиране на зверството: 1) Отказ или отмяна на паспорти на незаконни купувачи на органи. 2) Предоставяне на годишен отчет за принудителното вземане на органи в чужди държави. 3) Изготвяне на годишен доклад за американски медицински и образователни институции, които обучават хирурзи за трансплантация на органи от страни с високо ниво на принудително вземане на органи. 4) Забрана за износ на устройства за хирургична трансплантация на органи за определени субекти. 5) Санкциониране на чуждестранни граждани и образувания, които участват или подкрепят по друг начин принудителното изземане на органи.

Пълният текст на законопроекта може да бъде намерен на:

https://www.cotton.senate.gov/imo/media/doc/CAN20880.pdf

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!