Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Възможно ли е да се планира сърдечна трансплантация за 2 седмици? Може, защото кабалКОМУНИСТИТЕ на Китай имат банки от живи "донори"

Да същите тези, които искат да наложат НСР кабалКОМУНИЗЪМ на цял свят и да приложат на света това което практикуват в комунистически Китай

Возможно ли запланировать пересадку сердца через 2 недели? Возможно, потому что у китайской компартии есть банк живых доноров

Демонстрация на отемане на органи от затворени практикуващи Фалун Гонг в Китай по време на протест срещу вноса на човешки органи от Китай в Австрия. Виена, 1 октомври 2018 г. JOE KLAMAR/AFP via Getty Images

Айлин Лай

Демонстрация на отемане на органи от затворени практикуващи Фалун Гонг в Китай по време на протест срещу вноса на човешки органи от Китай в Австрия. Виена, 1 октомври 2018 г. JOE KLAMAR/AFP via Getty Images

Повече от 20 години китайският комунистически режим убива практикуващи Фалун Гонг за техните органи, а медицинската общност си затваря очите за тези зверства.

На 19 ноември организацията “Лекари срещу принудителното събиране на органи” (DAFOH), номинирана за Нобелова награда за мир през 2016 г., проведе видеоконференция по въпроса.

Американският представител Стив Чабо заяви, че работи по двупартиен законопроект в Камарата на представителите, който скоро ще бъде готов.

Законът има за цел „да накара служителите на Китайската комунистическа партия (ККП) да бъдат подведени под отговорност за преследването на Фалун Гонг и да се надяваме да спрат варварската практика на принудително отнемане на органи“, каза политикът.

Представителят Стив Чабо, Охайо, говори на митинг за отбелязване на 20-годишнината от преследването на Фалун Гонг в Китай на Капитолийския хълм във Вашингтон на 18 юли 2019 г. Samira Bouaou/The Epoch Times

„Законопроектът все още не е финализиран. Все още водим преговори, но се надявам, че ще представим законопроекта в близко бъдеще."

Откакто китайската комунистическа партия започна бруталното преследване на Фалун Гонг, властите затвориха милиони практикуващи в затвори, трудови лагери и центрове за промиване на мозъци, където мнозина са измъчвани, за да ги принудят да се откажат от вярванията им. Независимите разследвания показват, че хората са били жертви на принудително отнемане на органи.

Конгресмени си партнираха с DAFOH, за да проведат видеоконференция и да информират американските законодатели за принудителното отнемане на органи от затворници на съвестта в Китай, подкрепяно от комунистическото правителство.

Китайско знаме зад бодлива тел се вижда в жилищен комплекс в окръг Янгисар, южно от Кашгар, автономна област Синдзян Уйгур, 4 юни 2019 г. Greg Baker/AFP via Getty Images

„Последният път, когато Камарата на представителите прие резолюция, осъждаща преследването на Фалун Гонг, беше преди около четири години“, казва Чабо, позовавайки се на Резолюция H. Res. 343. - Оттогава имаме голям оборот в членството в Конгреса. Така че това може да е напълно нов проблем за мнозина.”

На конференцията говориха двама практикуващи Фалун Гонг, които са станали свидетели на събирането на органи в китайските затвори.

Кръвни тестове и медицински прегледи

Уинстън Лиу (Liu Wenyu), инженер и служител на международна компания в САЩ, избягва от Китай през 2005 г., след като е жестоко преследван за практикуване на Фалун Гонг.

„Още през 1999 г. бях докторант в престижния китайски университет Цингхуа“, каза той в показанията си.

Уинстън Лиу в Национален парк Банф, Канада, 2011. С любезното съдействие на Уинстън Лиу.

„По това време бях част от академичния елит в Китай. Подобно на много кандидати на науката мечтаех да стане професор, с удоволствие да прекарвам времето си в четене и мислене в библиотеката. Но дори не можех и да си представя, че ще бъда хвърлен в затвора, ще бъда безмилостно измъчван и обиждан както физически, така и психически. Бях на ръба на рухването."

Лиу е изключен от университета, многократно бит и задържан и по-късно осъден на три години затвор. Съпругата му, инженер, също е хвърлена в затвора.

Въпреки че понася различни физически изтезания, според него психологическото насилие е било още по-лошо. През първите шест месеца той е държан в малка (6,5 квадратни метра) единична килия.

В затвора Лиу е принуден да си прави кръвни изследвания и задълбочен медицински преглед.

„Един ден през юли 2002 г. ме извикаха и ми казаха да застана до други практикуващи Фалун Гонг. Пазачът ескортира около 40 души до болница, свързана със затвора. Направиха кръвен тест, направиха рентгенова снимка, провериха зрението ми, анализираха урината ми и т.н.“, каза той.

"Казаха ни, че това са редовни прегледи и здравни оценки на всеки затворник."

Но, както се оказало, това било лъжа. Когато през 2006 г. Лиу научава, че двама канадски правозащитници разследват тревожни съобщения за принудително вземане на органи в Китай, той осъзнава, че е тестван за възможни трансплантации на органи.

„Аз вярвам, че съм бил избран за един от неволните донори на органи в затвора“, каза Лиу, като отбеляза, че е щял да бъде убит, ако е имал съвместимост с пациент, търсещ орган.”

(Отляво надясно) Дейвид Килгор, Дейвид Матас и Итън Гутман, съавтори на новия доклад “Кървава реколта / клане: Допълнение”, публикуван през юни 2016 г., който предоставя актуализация на две предишни проучвания на доходната индустрия за трансплантация на органи в Китай. Simon Gross/The Epoch Times

Обвиненията за насилствено отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг за трансплантации се появиха за първи път през 2006 г.

Бившият канадски депутат Дейвид Килгор и адвокатът по правата на човека Дейвид Матас са разследвали и публикували доклади в подкрепа на тези твърдения. Журналистът Итън Гутман провежда собствено разследване и публикува книга под заглавие „Клането“.

Принудителното вземане на органи е само едно от престъпленията на ККП срещу нейния народ, казва Лиу.

Баща убит за органи

Свидетелката Джянг Ли споделя какво е преживяло семейството й, търсейки справедливост за нейния баща, който е починал в принудителния трудов лагер в град Чунцин.

„Баща ми практикуваше Фалун Гонг и беше в много добро здраве. През 2009 г., по време на китайската Нова година, той беше държан в център за задържане заради своите убеждения. Когато го посетихме, той изглеждаше здрав”, каза тя.

Джянг Ли държи снимка на баща си, убит от Китайската комунистическа партия за практикуване на Фалун Гонг, в квартал Флъшинг в Куинс, Ню Йорк, 1 ноември 2015 г. Benjamin Chasteen/Epoch Times

На следващия ден обаче от принудителния трудов лагер се обадили и казали, че баща й е починал от инфаркт. Когато Джянг и семейството й пристигнали в погребалния дом, те открили, че тялото му, което било във фризера, било все още топло.

Охраната не позволила на семейството да разбере истинската причина за смъртта и те били принудително изгонени от сградата, след като били принуждавани да подпишат съгласие за кремация.

По-късно прокуратурата в Чунцин признала, че органите на бащата на Джянг Ли са извадени и останките са кремирани, въпреки че семейството не се е съгласило.

Тъй като Джянг Ли се опитала да потърси справедливост, тя и семейството й са били преследвани, заплашвани и следени. Майката на Джянг Ли е осъдена на осем години затвор, а самата тя е уволнена от Shanghai Airlines.

„Цялото ми семейство практикува Фалун Гонг и през годините бяха задържани и измъчвани много пъти“, казва Джянг Ли.

„Наехме двама адвокати в Пекин, но полицията ги би безмилостно. И лицензите им бяха отнети заради поемане на случая с баща ми."

Прокуратурата предлагала на Джянг Ли пари няколко пъти в замяна на мълчание, но тя отказвала.

Джянг Ли сега живее в Ню Йорк, но все още се чувства безпомощна и скърби за баща си, който починал при мистериозни обстоятелства.

„В Китай подобни зверства продължават и до днес“, каза тя, надявайки се, че американският Конгрес „ще предприеме конкретни стъпки“ за прекратяване на преследването.

Капитолийската сграда във Вашингтон на 25 септември 2019 г. Samira Bouaou/The Epoch Times

Практикуващите Фалун Гонг са основният източник на органи

Миналото лято Независимият народен трибунал в Лондон, след разследване стигна до заключението, че в Китай в продължение на много години се отнемат насилствено органи, като практикуващите Фалун Гонг са „основният източник“ на човешки органи.

Трибуналът заяви, че „много хора са умрели от ужасна и безсмислена смърт“.

Адвокатът и юристконсул на Трибунала Хамид Саби отбеляза, че практикуващите Фалун Гонг са се превърнали в основен източник, защото са „в относително добро здраве“.

Практикуващи Фалун Гонг участват в бдение по случай 20-годишнината от преследването на Фалун Гонг в Китай на поляната на Капитолийския хълм на 18 юли 2019 г. Samira Bouaou/The Epoch Times

Китайските болници имат достъп до „неограничени органи при поискване“. През 2005 г. израелският хирург по трансплантация Якоб Лави научава за тази сурова реалност.

Пациент казал на Лави, че ще пътува до Китай за сърдечна трансплантация, която е планирана за след две седмици. Но хирургът знаел, че от медицинска гледна точка е невъзможно да се планира подобна операция предварително.

Осъзнавайки, че това е възможно само в резултат на принудително събиране на органи, Лави оглавява разработването на израелски Закон за трансплантация на органи, който влезе в сила през 2008 г. Законът забранява покупката и продажбата на човешки органи.

Доктор Якоб Лави. Mihut Savu/The Epoch Times

Съгласно проучване, публикувано в Американското списание по трансплантация през декември 2012 г., този ход значително е намалил трансплантационния туризъм в Израел.

Според DAFOH други затворници на съвестта като уйгури, тибетци и християни от домашни църкви също са жертви на събирането на органи.

Чаби каза, че е създаден отделен независим трибунал, който да разследва преследването на уйгури и други мюсюлмански малцинства в Синдзян.

„Има доказателства, че те строят два огромни нови лагера [в Синдзян] - за около 50 000 затворници. Те са построили огромен крематориум между двата лагера. И това е недалеч от летището, място, подходящо за събиране на органи”, каза Чаби.

Сградата на Центъра за обучение на професионални умения Artux City, който се счита за лагер за превъзпитание, съдържащ предимно мюсюлмански етнически малцинства, северно от Кашгар, Синдзян, 2 юни 2019 г. GREG BAKER / AFP via Getty Images

Ефективен законопроект

Мат Салмън, вицепрезидент на Университета в Аризона и бивш член на Камарата на представителите, призова Конгреса да предприеме по-конкретни действия за спиране на трафика на органи.

„Не съм сигурен дали е достатъчно просто да предлагаме законопроекти, осъждащи тази практика. Мисля, че се нуждаем от закон, който има реална сила“, каза Салмон.

Един от начините за борба с този проблем е налагането на санкции срещу американци, които купуват или използват органи от Китай, както и срещу компании, които участват в използването на събрани органи, предлага той.

„В сравнение с други страни, тук имаме повече хора, които могат да използват такива органи, така че ако наистина искаме да се борим с това тук, в Съединените щати, това ще изиграе голяма роля“, казва Салмон.

На 14 юли практикуващи Фалун Гонг провеждат парад във Вашингтон, окръг Колумбия, призовавайки за процеса на Джианг Земин, бившия диктатор, подбудил преследването на Фалун Гонг в Китай. Larry Dye/The Epoch Times

Според д-р Уелдън Гилкрис, заместник-директор на DAFOH, Китай е единствената страна, за която е известно, че участва в събирането на органи, подкрепено от правителството.

На срещата той отбеляза, че принудителното събиране на органи в Китай е много различно от трафика на органи на черния пазар.

Целият процес е масивна, планирана престъпност, управлявана от централното правителство. Престъплението включва здравни институции, съдебна и затворническа система, трудови лагери, военни и военни болници, подчерта лекарят.

Според Гилкриз лекарите най-вече си затварят очите за това престъпление. Той отбеляза, че събирането на органи от живи хора изобщо не е политически въпрос.

"Въпреки че извършителят на тези престъпления е политическа партия, непростимо е да се използват лекари и медицинска система като инструменти за престъпленията на ККП", заключи лекарят.

Источник: The Epoch Times

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: epochtimes.ru

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!