Следвайте "Буднаера" в Телеграм

„Капитализмът не може да бъде заменен с катастрофален социализъм. Социализмът е изпробван 42 пъти през последните 100 години с 42 неуспеха...“

See the source image

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

"Социализмът е изпробван 42 пъти през последните 100 години с 42 неуспеха, той не работи, това е погрешен начин. Трябва да запазим капитализма, бих казал, нуждаем се от съзнателен капитализъм."


Глобалните лидери използват пандемията на вируса, за да упражняват контрол над световното население под маската за предотвратяване на разпространението на COVID-19. Пандемията дава възможност на елитите да рестартират световната икономика и да заместят капитализма със социализъм.

В САЩ бизнес лидерите и политиците се карат над социалистическата система под президентството на Байдън.

Основателят и главен изпълнителен директор на Whole Foods Джон Маки наскоро разговаря с президента на America Enterprise Institute Робърт Доар за това какво ще означава социализмът за страната. Маки го нарече „неуспешна система, която „обеднява всичко“, пише Just The News.

Докато се позоваваше на критиките към "икономика отгоре надолу", Маки каза на Доар, че социализмът означава "бедност отдолу нагоре".

"Трябва да признаем, че някои прогресивни прозрения са важни и те не трябва да изчезват, но не можем да изхвърлим капитализма и да го заменим със социализъм, това ще бъде катастрофа", каза той. "Социализмът е изпробван 42 пъти през последните 100 години и е с 42 неуспеха, той не работи, това е погрешен начин. Трябва да запазим капитализма, бих казал, че се нуждаем от съзнателен капитализъм."

Маки каза, че един от най-големите проблеми, които тормозят дебатите за капитализма срещу социализма, е, че мотивациите на бизнеса и корпорациите често са неразбрани от работническата класа.

"Докато не коригираме това, капитализмът винаги ще бъде презрян, критикуван и атакуван", каза той. "Ще бъде атакуван заради мотивацията си, защото мотивацията му се възприема като някак си нечиста. Да, разбира се, бизнесът трябва да печели пари. Ако бизнесът не печели пари, той ще се провали, но това не означава, че целта му е да печели пари."

Той каза, че бизнес общността трябва да сподели ползите от капитализма с обикновените американци, в противен случай прилагането на социализма ще означава път към бедността за всички.

"Трябва да се развива, в противен случай социалистите ще поемат властта - така го виждам и това е пътят към бедността", каза той. "Те говорят за спускане на богатство отгоре надолу, но социализмът изпраща бедност отдолу нагоре. Той просто обеднява всичко, това е моят страх, че марксистите и социалистите, академичната общност като цяло са враждебни към бизнеса. Винаги е било така. Това не е нещо ново."

Маки обясни, че университетската система на САЩ е „антикапиталистическа“. Той каза, че тя започва с липсата на "бизнесмени", които да преподават в бизнес програмите в колежа.

"Интелектуалци са преподаватели - предимно интелектуалци, които всъщност изобщо никога не са се занимавали с бизнес, не е ли така? Много е интересно", каза той. "И които всъщност не разбират от бизнес, които не разбират особено от предприемачество и всъщност често могат да бъдат враждебни към това, което преподават. Така че това е особено предизвикателство."

Гледайте цялото интервю:

Въпреки силната неприязън на Маки към социализма, Whole Foods е описана като доста либерална компания. В миналото той се идентифицира като самопровъзгласен либертарианец.

И не бе само Маки миналата седмица с предупреждение за социализма - републиканският сенатор Тим Скот от Южна Каролина каза пред Fox News, че ако демократите спечелят двете места в Сената на балотажите в Джорджия през януари, левицата ще превърне Америка в социалистическа държава, добавяйки, че това ще бъде „краят за нашата нация“.

„Няма съмнение, че когато мислите за изборите в Джорджия, това не е просто контрол на Сената, а контрол на законодателната програма за Америка“, каза Скот.

Елитарният опит за прокарване на социализма може да породи катастрофа за страната и да означава повече контрол над обществото.

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.zerohedge.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!