Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Топ лидери на САЩ осъждат ККП за заплахата й за свободния свят (Част 1)

(Minghui.org) Към 29 септември коронавирусът е заразил над 33 милиона души и е убил повече от един милион хора по света. Подобно на много други западни държави, САЩ бяха разтърсени от дезинформацията и лъжите, разпространявани от Китайската комунистическа партия (ККП), и започнаха да променят стратегията си по отношение на Китай.

От Белия дом до Държавния департамент и ФБР служители подчертават разликата между китайския народ и ККП. Техните съобщения призовават за запазване на западните ценности и за защита на религиозните вярвания.

Съветник от Белия дом: „Този ​​вирус е продукт на Китайската комунистическа партия“

Питър Наваро, директор на Службата за търговска и производствена политика

В статия от 21 юни 2020 г. Washington Times цитира Питър Наваро, Директор на Службата за търговска и производствена политика, който казва: „Този ​​вирус е продукт на Китайската комунистическа партия и докато не получим някаква информация за случилото се в тези лаборатории или какво се е случило на този мокър пазар, знаем, че вирусът е произлязъл от Китай."

Наваро повтори позицията си в интервю за Fox News на 13 септември, че неправилното боравене с коронавирусната атака на ККП е нанесло сериозна вреда на световната икономика. По-конкретно, „Китайската комунистическа партия удари най-силната и устойчива икономика в историята, която президентът Тръмп беше изградил. И заради това трябваше да предприемем затваряне."

Съединените щати отмениха полети от Китай на 31 януари и тази забрана за пътуване „спаси стотици хиляди животи“. След това защитното оборудване, терапевтичните средства, тестването и разработването на ваксини бяха използвани за борба с болестта.

Американската администрация и „тези четири вектори на атака ни позволиха да отворим отново икономиката, да бъдем много по-подготвени да се справим с вируса на Китайската комунистическа партия“, отбеляза той.

Благодарение на устойчивостта на американската икономика той се надява, че тези усилия не само ще „помогнат на нашия народ да се защити от вируса на китайската комунистическа партия“, но и ще доведат до икономическо възстановяване.

Държавният секретар: Да не се повтарят стари грешки

Майкъл Р. Помпео, Държавен секретар на САЩ

По време на реч в Президентската библиотека и Музея на Ричард Никсън в Лос Анджелис на 23 юли Държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео заяви, че предишните администрации на САЩ са си представяли, че ангажирането с Китай ще доведе до просперитет. „Днес всички ние все още носим маски и наблюдаваме как броят на заразените в пандемията расте, защото ККП се провали в обещанията си пред света. Всяка сутрин четем нови заглавия за репресии в Хонконг и Синдзян“, каза той.

Секретарят Помпео каза, че западните държави са помогнали на ККП да развие икономиката си, но режимът от своя страна се е възползвал от тази помощ и е навредил на свободния свят. В допълнение към вътрешното наблюдение и цензура, той е прокарвал своята комунистическа идеология посредством пресконференции, изследователски центрове, училища, новинарски медии и развлекателната индустрия.

Държавният секретар направи разлика между китайския народ и ККП. „Израснах и служих в армията по време на Студената война. И ако има нещо, което съм научил, е че комунистите почти винаги лъжат. Най-голямата лъжа, която казват, е да мислим, че представляват 1,4 милиарда души, които са под наблюдение, потиснати и се страхуват да говорят“, каза той. "Точно обратното. ККП се страхува от честните мнения на китайския народ повече от всеки враг [...]"

„И ако не действаме сега, в крайна сметка ККП ще подкопае нашите свободи и ще наруши правовия ред, за изграждането на който нашите общества са работили толкова усилено“, добави той.

Секретарят Помпео каза, че това е особено така по отношение на религиозната свобода. Той писа в статия на First Things от 18 септември, че „е ясно, че китайско-ватиканското споразумение не е защитило католиците от отстъпленията на партията, да не говорим за ужасното отношение на партията към християните, тибетските будисти, практикуващите Фалун Гонг и други религиозни вярващи“. Той подчерта, че „това, което Църквата учи света за религиозна свобода и солидарност, сега трябва да бъде силно и неопровержимо казано от Ватикана в лицето на неумолимите усилия на Китайската комунистическа партия да подчини всички религиозни общности на волята на партията и нейната тоталитарна програма."

Секретарят Помпео призова Ватикана да отстоява религиозната свобода, като каза: „Държавният департамент е издигал висок глас за религиозната свобода в Китай и по света, и е предприемал стъпки, за да накара тези, които злоупотребяват с вярващите, да бъдат държани отговорни за техните действия. Ние ще продължим да правим това.“

Топ американски дипломат за Източна Азия: ККП е беззаконен побойник


Дейвид Стилуел, Помощник държавен секретар на САЩ по въпросите на Източна Азия и Тихия океан

Дейвид Стилуел, Помощник държавен секретар на САЩ по въпросите на Източна Азия и Тихия океан, заяви на 17 септември, че Съединените щати не искат от другите държави да избират на коя страна да застанат, а да се противопоставят на „злото“ поведение на Китай и да защитят собствения си суверенитет и икономически интереси.

Той каза, че през последните няколко месеца е имало „особено ярки примери за поведението на Пекин“. От пандемията до конфликтите със съседни държави, много американски служители са наясно с агресивните действия от страна на ККП.

Позовавайки се на последните случаи на кампаниите на ККП за „унищожаване“ на монголската и тибетската култура, г-н Стилуел каза, „Това не са действия на отговорен глобален актьор, а на беззаконен побойник“.

ФБР: Нови разследвания относно ККП на всеки 10 часа

Кристофър Рай,  Директор на ФБР, свидетелства пред Конгреса на САЩ относно заплахи от страна на ККП, 17 септември 2020 г.

Кристофър Рай, Директор на ФБР, говори в Института Хъдсън във Вашингтон, окръг Колумбия на 7 юли. Той каза: „Гражданите на Съединените щати са жертвите на това, което се равнява на китайска кражба в толкова голям мащаб, че представлява един от най-големите трансфери на богатство в човешката история."

Той също така каза пред Конгреса на САЩ на 17 септември, че проникването на ККП е широко и дълбоко. Всъщност ФБР има над 2000 разследвания за контраразузнаване на Китай, които формират „най-голямата част от нашето портфолио за контраразузнаване”.

„Ние откриваме ново разследване на китайското контраразузнаване на всеки 10 часа“, каза той пред Комитета за вътрешна сигурност на парламента. Тъй като много изследвания и интелектуална собственост са свързани с публично финансиране, той каза, че всъщност ККП прогресира като краде информация за сметка на парите на данъкоплатците.

Г-н Рай добави, че много хора на Запад сега осъзнават заплахата. „Много съм окуражен от отговора, който получихме както от частния сектор, така и от откровено академичния сектор“, каза той. „Напоследък мисля, че хората в тази страна започват да се събуждат относно заплахата и доброволно да предприемат съответните мерки.“

Политически съветник: На Пекин не може да се вярва

Майлс Ю, който е роден в Китай и е Главен съветник на Държавния секретар на САЩ по въпросите за политика и планиране на Китай, заяви в интервю за The Washington Times на 15 юни, „Китайската система всъщност се управлява от комунистическа партия, която не желае да бъде повлиявана от външния свят и е решена да създадесвой  собствен световен ред."

Той коментира: „Тази система се е превърнала в достоен и сериозен стратегически конкурент, подкрепен от марксистко-ленинска идеология и ориентирана към китайски национализъм“, което според него „е позволило на Китай да се опита да се представи за морален и политически център на света - за сметка на западния либерален ред и демокрация“.

Г-н Ю направи допълнителни коментари на 22 септември относно репресиите на ККП срещу демокрацията, по време на онлайн дискусия за Хонконг, организирана от канадския мозъчен тръст Институтът Макдоналд-Лорие.

Той каза, „Хонконг е „експеримент за проверка на валидността и надеждността [на] Китайската комунистическа партия“, който се е провалил, разкривайки на света, че не може да се доверява на Пекин.“

Той посочи, че Пекин не спазва обещанието си да поддържа „една държава, две системи“ 50 години, като „се опитва да наложи комунизъм и тоталитаризъм на гражданите на Хонконг“.

Той добави: „Мисля, че хората в Хонконг са избрали системата на свобода и върховенство на закона, а не системата на комунистическа автокрация в името на естественото обединение.“

Топ лидери на САЩ осъждат ККП за заплахата й за свободния свят (Част 2)

Chinese version available

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://en.minghui.org/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!