Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Обединеното кралство премахва Китай от официалната статистика за COVID-19

Обединеното кралство отстранява Китай от официалната си статистика за коронавируса, заради настояването на Китайската комунистическа партия (ККП), че само 4636 души са умрели от болестта, въпреки ясните доказателства за противното.

Според в. Daily Mail този ход е подигравка, поради предишните опити на Пекин да прикрие огнището след обвиненията, че Китай и Световната здравна организация (СЗО) са се споразумели да омаловажат ситуацията.

Хората на Ухан смятат, че смъртният брой в техния град, който е бил епицентър на огнището, е 42 000 - не 3182, за които твърди Китай.

В Америка администрацията на Тръмп усилва атаките си срещу Пекин, обвинявайки правителството на президента Си, че е оставило COVID-19 да се разпространи по целия свят без контрол, само защото комунистическият режим е пазил репутация.

Тръмп е подкрепян от голям брой републикански политици на фона на твърденията на американската разузнавателна общност, че вирусът е избягал от лаборатория в близост до Ухан при инцидент със стажант. - Daily Mail

През март научни съветници предупредиха премиера на Обединеното кралство Борис Джонсън, че официалните цифри на Китай може би са „намалени с коефициент от 15 до 40 пъти“.

"Има отвратителна дезинформационна кампания, която продължава и е неприемлива", заяви анонимен правителствен източник пред в. The Mail.

„Те [китайското правителство] знаят, че са направили голяма грешка и вместо да я признаят, те разпространяват лъжи.“

„Това ще трябва да се върне обратно в дипломатическите разговори. Премислянето е подценяване“, казва друг правителствен източник, като трети източник добавя, „Трябва да има търсене на отговорност, когато това приключи“ - писа Daily Mail

Междувременно Радио Свободна Азия (финансирано от Държавния департамент на САЩ) съобщи в края на март, че "седем големи погребални домове в Ухан са раздавали кремирани останки на около 500 души на семейство на ден, което предполага, че са умрели далеч повече хора от обявените в официалната статистика."

В. The Mail също изтъква, че докато Китай е лъгал за заразността на болестта, Ухан е бил домакин на масов банкет за десетки хиляди хора - точно преди милиони да предприемат пътувания в световен мащаб, за да празнуват Лунната Нова година.

Китай също попадна под атаки за заглушаване и арестуване на лекари и журналисти в Ухан, които са се опитали да предупредят хората за сериозността на възникващата болест.

Дори кметът на Ухан спомена в интервю за китайската държавна телевизия, че ръководството на Комунистическата партия му е забранило да предупреждава обществото до 20 януари.

Когато Си прави общественото предупреждение, повече от 3000 души са вече заразени за периода от почти една седмица мълчание, съгласно вътрешни документи и експертни оценки въз основа на ретроспективни данни за  инфекцията. -Daily Mail

Така от петък Великобритания вече няма да показва Китай на класации, в които подробно се описват случаите на заболяване и смърт от коронавируса.

Източник/ци: https://www.zerohedge.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!