Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай отказва да разреши на СЗО да проучи истината зад произхода на епидемията от коронавирус

Grigor Lilov

КИТАЙ ОТКАЗА ДОСТЪП И ДАННИ НА СЗО
**** Забрани на световните експерти да участват в разследването на произхода на Короната и какъвто и да е достъп до данни от Центъра в Ухан
.
Китай отказа на експертите на Световната здравна организация да участват в каквото и да е разследване на място в страната как е възникнала Короначумата.
.
В интервю за британската телевизия „Sky News“ нейният представител в Пекин д-р Годен Галеа разказа, че Китай провежда национално разследване и анализ за произхода на вируса, но е отказал на експертите на СЗО да участват в него, както и да проведат свое такова на китайска територия – в Ухан.
_______________________________
Годен Галеа подчерта, че властите в Китай не са предоставили на СЗО достъп до документите на двете виросулогични лаборатории в Ухан, който се превърна в епицентър на разпространението на коронавируса.
.
***** Моя бел.: там са били, хм, лекувани или анализирани поне двама от четирите пациенти „с белодробна чума” от края на октомври-началото на ноември, оповестени в средата на ноември мин. г. от държавната информационна агенция „Синхуа” след публикации в местните социалните мрежи, че нещо много лошо се случва (информирал съм ви в пост за това, както и през януари ви разказах за Центъра в Ухан, когато реших, че проблемът е повече от назрял за публикуване и за „Биологически Чернобил”)
______________________________
.

„СЗО не се съмнява в естествения произход на вируса, но документите от лабораториите трябва да бъдат неизменна част от всеки пълен доклад и изследване, свързано с историята на произхода на вируса”,
подчерта представителят на световната организация.
.
Д-р Галеа заяви, че е малко вероятно в Ухан да има само 41 случая от 2 до 16 януари 2020 г., както беше оповестено и е необяснимо как от толкова малка бройка болестта да експлодира до невероятни размери. .
Той добави: „Въпрос на трудност ли е да се намерят (тези случаи), да се съберат, въпрос на дефиниция ли е? Не мога да спекулирам.. . имаше ли повече случаи? Това е нещо, на което Китай ще трябва да отговаря."

И ЕВРОПА - ВЪЗМУТЕНА
.
Европейският съюз призова Китай да си сътрудничи с разследването на произхода на Коронавирусът!
https://www.scmp.com/…/european-union-adds-pressure-china-c…
.
Призивът на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лаийен дойде ден, след като нейният помощник по външната политика Жозеп Борел потвърди, че Китай се опитва да окаже натиск върху ЕС за съдържанието на доклада, който подробно описва кампаниите за дезинформация на китайското правителство.
По-рано през тази седмица, шведското правителство заяви, че планира да поиска официално от ЕС да започне свое разследване за произхода на новия коронавирус и за действията в началото на пандемията от СЗО.
.
***
***
***
„Нулевият пациент” и случай, първите след него са изключително важни за разбиране на механизма на действия на Короната и за разработването на ваксина или лекарство. Без тях учените трябва да работят опипом, сякаш в тъмнина.

https://www.express.co.uk/…/china-coronavirus-origin-invest…

Източник/ци: https://www.facebook.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!