Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Италиански медии критикуват ККП за прикриване на COVIT-19

Tempi: „Ако светът е в криза, за това е виновен (китайския) режим“

Репортаж на Tempi директно посочва, че Китайската комунистическа партия (ККП) е основната причина за бедствието, пред което е изправен света днес.

В статията се казва, че „авторитарният характер на китайското правителство е толкова ефективен, когато става дума за ограничаване и потискане, че позволи на вируса да се разпространи необезпокоявано в продължение на поне два месеца“.

„Ако днес Италия (а също Франция, Германия и много други страни) е на колене, това е защото в началото на декември Китай не каза за инцидента на жителите на Ухан в болницата със сериозни респираторни синдроми, подобни на тези, причинени от ТОРС."

В статията се пита: „Защо, въпреки факта, че болниците на Ухан са били пълни и с изчерпани легла дни наред, нито един вестник не би алармата? Защо кметът на града не каза нищо до 23 януари, а позволи на жителите си свободно да напускат Ухан и да заразяват цялата страна, а впоследствие и света?“

„Просто защото китайската авторитарна система е попречила на разпространението на информацията, както от пресата, така и от местните власти.“

Статията допълнително коментира: „Световната здравна организация (СЗО) и (италианските) вестници възхваляват китайската карантинна система, но не питат защо в петък, 6 март, когато вицепремиерът Сун Чунлън отиде на инспекционна обиколка в Ухан, някои викаха от балконите си: „Фалшиво! Фалшив! Всичко е фалшиво!"

Докладът на Tempi цитира история от The New York Times за Бела Джан, 25-годишна продавачка на парфюми в Ухан.

Членовете на семейството на Джан се заразяват с ККП-вируса един след друг, от бабата до дядото и майката, а след това от самата нея и по-малкия й брат. 50-годишният й баща е единственият, който не е хванал вируса.

Семейството се моли за помощ, но им е отказано от болниците, които се борят с изключителен недостиг на легла.

След като дядото на Джан умира вкъщи на 1 февруари, семейството му е недоволно от бавния отговор на правителството за епидемията и отричането на основното им право, особено когато трупът му е отстранен като на „мъртво прасе или мъртво куче“. Той е незабавно кремиран, но властите не приписват смъртта му на вируса.

В Ухан може да има много хора като дядото на Джан, които са се разболели и напразно са търсили помощ в болницата. Някои никога не са тествани въпреки симптомите им. Повечето от тях набързо са поставени в самокарантина, изоставени от властите и починали у дома си.

Докладът на Tempi пита: „Когато СЗО възхвалява китайското комунистическо правителство, дали е защото смъртността в Китай е била едва 3,8%, а в Италия вече е близо 5%? Как може да се вярва на данните на Пекин? И колко още като господин Джан има в Китай?“

Вестникът продължава с думите: „В град Лианшуи, провинция Дзянсу, цяло семейство е зазидано в къщи, като местните власти са заварили метални пръти на входната им врата. На вратата им е поставен надпис: „Тук живее човек, който се е завърнал от Ухан. Не се разрешава на никой да ги контактува".

Това семейство каза, че ако не са били съседите им, които са им хвърляли храна от балкона, всички са щели да умрат от гладна смърт.

Има много подобни случаи на карантина като на семейството от Лианшуи в Китай, дело на "ентусиазирани" служители. Но не всеки има такъв добродушен съсед. „Сблъсквайки се с тези екстремни случаи, как можете да хвалите китайските карантинните модели?“

Накрая статията критикува онлайн информация, която възхвалява китайската авторитарна система. Те напомнят на италианското правителство да подобри управлението си на извънредни ситуации, да спре да изпраща смесени и объркващи сигнали и да забрави за „модела на Китай“.

Източник/ци: https://en.minghui.org/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!