Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПАК СЕ ЗАПОЧВА: Китай отново блокира райони поради уж нови инфекции

Китай вече не е без вирус

Лъжейки през последните два месеца за пандемията на коронавируса, която нейните вирусолози започнаха в Ухан, Китай е готов да предаде посланието, че кризата е „под контрол“, така че хората да се върнат на работа, но американското разузнаване обвини Китай в умишлено лъжене за своите коронавирусни цифри, посочва материал на zerohedge.com.

Тогава, по чудно съвпадение на обстоятелствата, само няколко минути по-късно Ройтерс съобщи, че окръг в централната китайска провинция Хенан е обявил в сряда, че „на практика е забранено всяко изходящо движение на хора, след няколко случая на коронавирусна инфекция в района“.

Според публикация в социалните медии, окръг Джиа - който има население от около 600 000 души - е заявил, че никой не може да пътува извън областта Джиа без подходящо разрешение.

В събота провинция Хенан съобщи за един потвърден случай в град Луохе; местните власти обявиха, че заразеният е имал контакт с двама лекари, базирани в окръг Джиа, които по-късно са тествали положително за вируса, въпреки че не са показвали никакви симптоми.

В резултат на това Bloomberg добавя, че от 1ви април всички жилищни сгради ще бъдат под „затворено управление“ и всички жители, влизащи или излизащи от сградите, трябва да носят маски и да им се мери температурата.

И така вирусът се връща обратно в Китай, въпреки най-добрите намерения на (китайската) Световна здравна организация и нейните пекински спонсори, за да изглежда, че Китай е успял да победи вируса.

Излишно е да казвам, че това е проблем, защото рискът от схемата стоп-старт на движението на хора означава, че всякакви призиви за V-образно възстановяване на глобалните икономики и акции вече могат да бъдат игнорирани, тъй като Китай скоро ще бъде принуден да премине през всичко това отново.

В действителност, както Саймън Флинт от Bloomberg писа, „след като китайската икономика се рестартира, има всяка вероятност инфекциите да се повишат отново, налагащо подновени мерки за контрол и евентуалното начало на схемата стоп-старт, последвана от облекчени ограничения“.

С други думи, връщаме се към стартовата линия, само че може би този път Китай ще каже истината...

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!