Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китай: Калейдоскоп на фалша - фалшиви данни, маски и информация

(Minghui.org) От самото начало на коронавирусната епидемия през ноември 2019 Китайската омунистическата партия (ККП) цензурира информация и не щади усилия за прикриване на реалния брой инфекции и смъртни случаи. Сега Китай дори отчете липса на нови инфекции, но Minghui.org получи информация от Китай за проверка на реалността.

Действителната инфекция е вероятно пъти по-висока

Официално съобщените случаи на коронавирус са около 81 000 в Китай.

Според пресконференция, която Службата за информация към Държавния съвет проведе в Ухан на 6 март 2020 г., 42 322 медицински работници са изпратени в Ухан и всеки от тях се грижи средно за 40 пациенти с коронавирус на ден.

Ако всеки ден има три смени от медицински работници, които гледат един пациент, то потвърдените случаи в Ухан трябва да са 564 293 (= 40 x (42,322 / 3)) към 6 март. А ако медицинският персонал работи извънредно и всеки работи по две смени за всеки пациент на ден, тогава болните трябва да са 846,440 = (40 * (42,322 / 2)).

Така че от официалните данни, предоставени на пресконференцията, можем да заключим, че само в Ухан случаите на инфекция са 7-10 пъти по-високи от общия брой обявени за цял Китай. Тази оценка не включва дори пациенти под грижите на местните медицински работници в Ухан, пациенти, които са били върнати от болниците или никога не са ходили до болниците, както и медицинските работници, които са се заразили.

С падането на броя на обявените случаи в Ухан, на 10 март се закри и последната от 14-те импровизирани болници (наричани на китайски Fangcang). Но според служител, работещ там, закриването е направено, за да се намали броя на съобщените нови случаи и да се увеличи броя на възстановените и изписани пациенти. "Всъщност над 90% от изписаните от Fangcang все още имат вируса", пише служителят.

Необявени случаи в провинция Хейлундзян

На 12 март 2020 г. Хейлундзян отчете нула нови случаи на коронавирус. С под 500 съобщени случая в провинцията, само 40 са били от град Чичихар, регион с над 5 милиона жители.

Но един от служителите в Първа болница в Чичихар разкри наскоро, че повече от 200 души персонал в болницата са били заразени с коронавирус от преди две седмици. По-специално, почти всички в отделенията по ортопедия и клинично лечение са били заразени. Но информацията е блокирана от ККП.

Собственик на фирма за търговия на дребно с храни не е доволен от съобщението на държавата, че огнището на коронавируса е приключило. Защото негов приятел, който е работил в областта на медицината, му казал, че във всички болници на Чичихар има голям брой заразени пациенти, но те не са регистрирани като случаи на коронавирус.

Дезинформация чрез медии и социални медии

Преди Ухан да бъде блокиран на 23 януари 2020 г., някои жители вече са чули за блокадата и са избягали от там. Но онези, които не разполагат с такава вътрешна информация, просто вярват на ККП в новинарските медии. Те смятат, че епидемията е контролируема, когато няма предаване от човек на човек, само за да се окажат в капана на града след блокирането му.

Тъй като много градове в Китай премахват блокирането и другите ограничения, правителствени служители, здравни работници и администратори знаят, че ниският брой случаи на инфекция е фабрикуван и казват на семействата и приятелите си да продължават да бъдат предпазливи относно коронавируса. Онези, които не са имали достъп до подобна информация, сляпо вярват, че животът най-накрая се е върнал към нормалното.

При цензурата на ККП социалните медии показват само благоприятни новини, които са в унисон с държавната пропаганда. Членове на китайската интернет армия публикуват дезинформация, обвинявайки САЩ за пандемията и преувеличавайки колко лошо е положението в чужбина.

Неефективни маски за лице

Тъй като някои компании и фабрики възобновяват бизнеса си, единствената защита срещу коронавирус, която предоставят на служителите си, са маски за лице и проверка на температурата. Няма мярка срещу възможни групови инфекции, когато работниците се събират на работа.

Запознат с индустрията на защитните облекла и материали заяви, че около 99% от маските за лице и респираторните маски на пазара са фалшиви. По-конкретно, материалът е с по-ниско качество и не е стерилен; производството също не е при асептични условия.

Около 31 милиона фалшиви маски за лице бяха идентифицирани в Китай, съобщава Business Insider на 26 февруари 2020 г. „Компаниите с най-продавани маски за лице предупреждават потребителите да не се поддават на подобни видове фалшификати и да не купуват от нелегитимни продавачи“, пише в репортажа.

Chinese version available

Източник/ци: https://en.minghui.org/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!