Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Жена умира след арест и тормоз от страна на комунистическата партия заради убеждения си

(Minghui.org) Г-жа Уанг Хуанюн, жител на град Шоугуан, провинция Шандонг, умира три месеца след като е била арестувана за практикуване на Фалун Гонг.

Фалун Гонг, известен също като Фалун Дафа, е медитативна практика, основана на принципите на Истина, Доброта и Търпение. Практиката е преследвана от китайския комунистически режим от юли 1999 г. насам.

Според полицейски служител, новоназначеният секретар на партията на Шоугуан забелязал стикери с надпис: „Фалун Дафа е добра“, разлепени в жилищния му комплекс, и инструктирал полицията да арестува наблизо живеещи практикуващи Фалун Гонг.

Така г-жа Уанг и нейният съпруг са арестувани на 19 септември 2008 г. от дома им в село Янкингши. При ареста полицията конфискувала ценни лични вещи. Двадесет и двама местни жители, включително практикуващи Фалун Гонг и членове на техните семейства, които не практикуват Фалун Гонг, са арестувани в следващите два месеца.

Г-жа Уанг е разпитвана и заплашвана, след което е отведена в полицейското управление на Джанцзяняо. Полицията планувала да я изпрати в центъра за задържане в Уейфан, но я освободила под гаранция, след като центърът за задържане отказал да я приеме поради лошото й здраве.

Съпругът й, страдащ от депресия, е бил затворен един месец в центъра за задържане в Шоугуан.

Г-жа Уанг, 69-годишна, страдала от нелечими асцити, причинени от цироза. Въпреки продължаващото преследване на практиката, тя започнала да практикува Фалун Гонг преди пет години, когато нищо друго не помогнало на състоянието й, и нейното здраве се възстановило без никакви медикаменти.

Арестът им със съпруга й, обаче я травматизирал до такава степен, че симптомите на болестта й се появили отново. Притеснена от задържането на съпруга си, тя не можела да се храни и спи след освобождаването си. Състоянието й се влошило бързо и тя починала няколко месеца по-късно. Точната дата на смъртта й се разследва.

Ключов отговорен персонал:

Song Liwen: директор на отдела за вътрешна сигурност на Shouguang, + 86-536-5298851, + 86-13505366786

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!