Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Супермоделът Пуджа Мор изобличи преследването на Фалун Гонг по време на награди на списание "Вог"

супермодел списание Вог Пуджа Мор

(Хеманг Шах)

Кремена Крумова, кореспондент на ИЦФДБ

Супермоделът Пуджа Мор грабна приза "Млад талант" по време на наградите на списание "Вог" за жена на годината, които се проведоха на 19 октомври 2019 г. в Мумбай, Индия.

27-годишната индийка прави международния си дебют през 2016 г. с круизната колекция на Никола Гескиер за Луи Вюитон, и оттогава дефилира за дизайнери като Александър МакКуийн, Долче & Габана, Келвин Клайн и други.

На престижния форум на индийския "Вог", Мор използва случая да разкаже за продължаващите репресии в Китай срещу Фалун Гонг: духовен метод, който тя следва от 2014 г. насам.

"Неотдавна осъзнах какво означава истинско постижение", сподели Мор пред събралите се знаменитости от света на модния и развлекателния бизнес, включително от Боливуд.

"Това е, когато започнеш да работиш не само за себе си, а за другите; когато станеш глас за онеправданите и се бориш за кауза, заслужаваща световно внимание."

През последните няколко години, младата манекенка говори публично в подкрепа на Фалун Гонг.

"Това е прекрасна медитативна практика, прави ме толкова спокойна и положително настроена", каза Мор в интервю за медията "Епок Таймс".

Мор не може да приеме, че заради практикуване на Фалун Гонг, хиляди хора като нея са преследвани от властите в Китай от 1999 г. насам: арестувани, хвърляни в затвори, измъчвани и дори убивани с цел продажба на органите им на заможни пациенти, нуждаещи се от трансплантация.

"Предполага се едно правителство да защитава своя народ, затова отначало не повярвах, че насилственото отнемане на органи се случва, още по-малко спрямо хора, следващи принципите Истинност, Доброта, Търпение", каза Мор.

Тя прави свое собствено проучване: гледа документални филми и чете статии, които потвърждават, че насилственото отнемане на органи от последователи на Фалун Гонг наистина се случва в държавни китайски болници.

Мор сподели пред "Епок Таймс", че след церемонията в Мумбай, агентът ѝ получил обаждане от "Вог" Индия с молба да свали видеото от речта си, качено в Инстаграм, тъй като от списанието "не одобряват ползването на тяхната платформа за лични политически изявления".

"Това само показва необходимостта от още информираност по темата в тази индустрия", каза Мор, и потвърди, че ще продължи с усилията си да изобличава случващото се в Китай.

"Не мога да седя и наблюдавам как милиони невинни хора са несправедливо преследвани и органите им изземани без съгласие и без упойка. Трябва да говоря за това — това е моята кауза, и това за мен е да стана глас за онеправданите."

Източник/ци: https://www.falun-bg.info/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!