Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Горанов май иска да свали Борисов

Борисов ще го свалят не опозицията, не критичните към него медии и не личните му дипломатически гафове, замазвани все по-несръчно. Ако някой наистина може да го свали, това са собствените му министри. Най-голям потенциал засега показва финансовият корифей Владислав Горанов.

Наглостта да заплашиш журналист, че ще остане без работа, и да го направиш пред всички включени камери, е наистина върховно постижение на Борисовото правителство. Подобни хватки от Бай Тошово време не са нови за министри и приближени на премиера, но напоследък стават изключително арогантни. Неслучайто от АЕЖ поискаха от Борисов мерки. И най-адекватната би била той да се освободи от финансовия си министър, ако иска да оцелее. Не че една персонална промяна би променила нещата, но наглец, който заплашва журналист с безработица, не може да е член на правителство в демократична страна, членка на ЕС.

След леко позатихналия скандал с „Апартаментгейт”, заради който си отиде цял правосъден министър и бивш председател на Народното събрание – Цецка Цачева, както и вторият човек в ГЕРБ след Борисов – Цветан Цветанов, днес Горанов е на дневен ред. Той е поредната опашка, която гущерът трябва да отреже. Иначе възпалението може да стигне по-нагоре, което премиерът едва ли би желал.

Заплахата на Горанов към Нора Стоичкова е глупава изцепка на раздразнен и зле възпитан човек, но другите му гафове говорят и за тотална липса на морал. Течът на лични данни на стотици хиляди българи от НАП – само това беше достатъчно, за да си отиде Горанов по живо – по здраво. Но тогава той успя да позамаже нещата, бяха намерени виновници и верният премиерски човек си остана на поста.

Въпреки доказано несъбраните в последните 10 години данъци в размер на 16 милиарда лева – по данни на Гражданско сдружение „Боец”.

Въпреки арогантното раздаване на бонуси за държавната администрация– 118 милиона за 2018 г., от които цели 43 милиона – за финансовото министерство.

Въпреки многобройните скандали с данъчни служители. Вече никой в държавата не може да каже дали изобщо има някакъв реален контрол върху тях от страна на държавата.

Въпреки ползваното с години от Горанов чуждо жилище, преотстъпено от кръстника му Иван Сариев и намиращо се в комплекса „Есте” на Домусчиев. По този въпрос КПКОНПИ не намери конфликт на интереси.

Цялата сага с Горанов би следвало да приключи, ако Борисов не иска да се катурне посред зима. Би трябвало да се освободи от превърналия се в негатив министър.

Ако му стиска, разбира се.

Евелина Гечева

transmedia.bg

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!