Горанов май иска да свали Борисов

Борисов ще го свалят не опозицията, не критичните към него медии и не личните му дипломатически гафове, замазвани все по-несръчно. Ако някой наистина може да го свали, това са собствените му министри. Най-голям потенциал засега показва финансовият корифей Владислав Горанов.

Наглостта да заплашиш журналист, че ще остане без работа, и да го направиш пред всички включени камери, е наистина върховно постижение на Борисовото правителство. Подобни хватки от Бай Тошово време не са нови за министри и приближени на премиера, но напоследък стават изключително арогантни. Неслучайто от АЕЖ поискаха от Борисов мерки. И най-адекватната би била той да се освободи от финансовия си министър, ако иска да оцелее. Не че една персонална промяна би променила нещата, но наглец, който заплашва журналист с безработица, не може да е член на правителство в демократична страна, членка на ЕС.

След леко позатихналия скандал с „Апартаментгейт”, заради който си отиде цял правосъден министър и бивш председател на Народното събрание – Цецка Цачева, както и вторият човек в ГЕРБ след Борисов – Цветан Цветанов, днес Горанов е на дневен ред. Той е поредната опашка, която гущерът трябва да отреже. Иначе възпалението може да стигне по-нагоре, което премиерът едва ли би желал.

Заплахата на Горанов към Нора Стоичкова е глупава изцепка на раздразнен и зле възпитан човек, но другите му гафове говорят и за тотална липса на морал. Течът на лични данни на стотици хиляди българи от НАП – само това беше достатъчно, за да си отиде Горанов по живо – по здраво. Но тогава той успя да позамаже нещата, бяха намерени виновници и верният премиерски човек си остана на поста.

Въпреки доказано несъбраните в последните 10 години данъци в размер на 16 милиарда лева – по данни на Гражданско сдружение „Боец”.

Въпреки арогантното раздаване на бонуси за държавната администрация– 118 милиона за 2018 г., от които цели 43 милиона – за финансовото министерство.

Въпреки многобройните скандали с данъчни служители. Вече никой в държавата не може да каже дали изобщо има някакъв реален контрол върху тях от страна на държавата.

Въпреки ползваното с години от Горанов чуждо жилище, преотстъпено от кръстника му Иван Сариев и намиращо се в комплекса „Есте” на Домусчиев. По този въпрос КПКОНПИ не намери конфликт на интереси.

Цялата сага с Горанов би следвало да приключи, ако Борисов не иска да се катурне посред зима. Би трябвало да се освободи от превърналия се в негатив министър.

Ако му стиска, разбира се.

Евелина Гечева

transmedia.bg

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...