Не може да копирате управляващите! Клонът ще се счупи! Добрин Иванов за болничните: Прецакването на системата е национален спорт в България

.
Добрин Иванов

За мен не е правилно, че премиерът Борисов реши да не внесе предложението, при което първия ден от болничните не се плаща. Чудя се как да коментирам новината, страхувам се, да не би да използвам неприлични думи в национален ефир.
Всъщност бих цитирал финансовия министър, който наскоро каза, че българинът гледа на държавата като на чуждо тяло и докато това как да излъжеш системата е национален спорт и докато управляващите слушат гласовете на тези, които викат най-силно и плашат с протести, а не на тези, които анализират проблемите и предлагат решения, България ще бъде най-бедната държава в Европа и ЕС. Това коментира Добрин Иванов, председател на АИКБ пред бТВ. 

"Само не ми казвайте, че ако държавата ми плати един ден болничен, ще рухне", контрира го водещата на предаването Цветанка Ризова.

"Проблемът е налице. Увеличили са се болничните дни два пъти за около 6-7 години и ще продължат д а се увеличава. И този сигнал, който излъчва управляващат коалиция с това отстъпление , е, че под натиск на синдикатите ние няма да наприм реформа и най-вероятно тези злоупотреби ще продължат", допълни Иванов.

Източник/ци: https://frognews.bg/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни