Вече и официално: ГЕРБ и ОП издигнаха Цацаров за шеф на КОНПИ, щял да лови „едрите риби“

оппп146689_660_370

ГЕРБ и ”Обединени патриоти” номинират Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ. Странно е, че депутатите от управляващата коалиция оправдаха номинацията с високия авторитет и доверието, което има Цацаров. Уточняваме, че по негово време прокуратурата достигна до 9% обществено доверие, пише Фрог нюз.

Новината за избора съобщи на брифинг в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, след среща с главния прокурор в парламента.

Според приетите от депутатите процедурни правила срокът за внасяне на кандидатури изтича утре – 20 ноември. Номинацията на Цацаров за шеф на КПКОНПИ не е изненада, тъй като тя усилено се коментираше в медиите през последния месец.

Засега единственият друг официално обявен кандидат е от партията на Веселин Марешки ВОЛЯ, които предлагат за поста депутата Симеон Найденов. Предполага се, че това се прави формално, за да няма негативни коментари от типа „Гешев“.

Ето и част от хвалбите по адрес на Цацаров:

За нас е важно борбата с корупцията да бъде успешна, защото това касае както интересите на българските граждани, така и интереса на страната. Създаването на икономическа стабилност и среда, която е лишена и освободена от корупция, привлича инвеститори, днес фактите говорят в тази посока.

Преките чуждестранни инвестиции в България през първите 9 месеца на годината са нараснали повече от два и половина пъти“, каза д-р Дариткова. По думите й това говори, че средата в България създава условия за инвестиции. „Нещо, което е изключително важно за нашето управление“, допълни още председателят на ПГ на ГЕРБ.

„Предстои тепърва да бъдат преодолени и много уточнение в закона за КОНПИ, където той може да помогне много. Освен това има висок авторитет и опит да поеме тази тежест“, заяви и юристът и зам.-председател на парламента Явор Нотев.

„Той знае къде е границата между институциите и е безспорен авторитет. Освен че е професионалист, много добре знае колко е важна държавността и доверието в институциите“, заяви и Валентин Радев от ГЕРБ.

Емил Димитров обяви, че той е водил разговорите с Цацаров и това, че номинацията е издигната от ГЕРБ, не я прави политическа.

„Разговорите с г-н Цацаров съм ги водил само и единствено аз, защото трябваше да бъде човек малко или много „синя каска“, да не е обвързан с никакво партийно или политическо ръководство. В момента това, че ние сме се обеденили около една кандидатура, не означава, че това е политическа кандидатура“, обясни пред журналисти Емил Димитров.

На базата на професионализма на Обвинител № 1, един логичен човек, който знае къде са границите между институциите, внасяме предложението, подчерта бившият вътрешен министър Валентин Радев. Той отговаря на всички условия и знае как да лови „едрите риби“, подчертаха от ГЕРБ и ОП. Още днес внасяме неговата кандидитура, обяви Красимир Ципов от ГЕРБ.

Фрог нюз, Фокус, Епицентър

Източник/ци: http://onovini.eu/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни