Вече и официално: ГЕРБ и ОП издигнаха Цацаров за шеф на КОНПИ, щял да лови „едрите риби“

оппп146689_660_370

ГЕРБ и ”Обединени патриоти” номинират Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ. Странно е, че депутатите от управляващата коалиция оправдаха номинацията с високия авторитет и доверието, което има Цацаров. Уточняваме, че по негово време прокуратурата достигна до 9% обществено доверие, пише Фрог нюз.

Новината за избора съобщи на брифинг в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, след среща с главния прокурор в парламента.

Според приетите от депутатите процедурни правила срокът за внасяне на кандидатури изтича утре – 20 ноември. Номинацията на Цацаров за шеф на КПКОНПИ не е изненада, тъй като тя усилено се коментираше в медиите през последния месец.

Засега единственият друг официално обявен кандидат е от партията на Веселин Марешки ВОЛЯ, които предлагат за поста депутата Симеон Найденов. Предполага се, че това се прави формално, за да няма негативни коментари от типа „Гешев“.

Ето и част от хвалбите по адрес на Цацаров:

За нас е важно борбата с корупцията да бъде успешна, защото това касае както интересите на българските граждани, така и интереса на страната. Създаването на икономическа стабилност и среда, която е лишена и освободена от корупция, привлича инвеститори, днес фактите говорят в тази посока.

Преките чуждестранни инвестиции в България през първите 9 месеца на годината са нараснали повече от два и половина пъти“, каза д-р Дариткова. По думите й това говори, че средата в България създава условия за инвестиции. „Нещо, което е изключително важно за нашето управление“, допълни още председателят на ПГ на ГЕРБ.

„Предстои тепърва да бъдат преодолени и много уточнение в закона за КОНПИ, където той може да помогне много. Освен това има висок авторитет и опит да поеме тази тежест“, заяви и юристът и зам.-председател на парламента Явор Нотев.

„Той знае къде е границата между институциите и е безспорен авторитет. Освен че е професионалист, много добре знае колко е важна държавността и доверието в институциите“, заяви и Валентин Радев от ГЕРБ.

Емил Димитров обяви, че той е водил разговорите с Цацаров и това, че номинацията е издигната от ГЕРБ, не я прави политическа.

„Разговорите с г-н Цацаров съм ги водил само и единствено аз, защото трябваше да бъде човек малко или много „синя каска“, да не е обвързан с никакво партийно или политическо ръководство. В момента това, че ние сме се обеденили около една кандидатура, не означава, че това е политическа кандидатура“, обясни пред журналисти Емил Димитров.

На базата на професионализма на Обвинител № 1, един логичен човек, който знае къде са границите между институциите, внасяме предложението, подчерта бившият вътрешен министър Валентин Радев. Той отговаря на всички условия и знае как да лови „едрите риби“, подчертаха от ГЕРБ и ОП. Още днес внасяме неговата кандидитура, обяви Красимир Ципов от ГЕРБ.

Фрог нюз, Фокус, Епицентър

Източник/ци: http://onovini.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...