Комунистите започнаха обратен износ на революционно ноу-хау от Украйна към САЩ за свалянето на Тръмп


Царете на комунистическите преврати от 1917г до днес

Автор: Иван Данилов, ria.ru

след светкавичния успех на „киевския Майдан“. „Украинският триумф“ беше толкова впечатляващ, че екипът на Хилари Клинтън, шокиран от изборната загуба през 2016 г., не успя да устои на изкушението да използва „цветните технологии“ в борбата си за властта в САЩ. Проблемът е в това, че използването на „цветни технологии“, дехуманизацията на част от обществото, използването на политическо насилие, заплахата с физическа разправа или затвор, за да бъде деморализиран политическия опонент, има съществени странични ефекти. Победителят, в най-добрия случай, получава държава с унищожена икономика и разпокъсано общество

Най-удивителното последствие от „цветната революция“ в Украйна е в това, че нейния успех (а според гледната точка на американските организатори и вдъхновители киевският преврат беше истински триумф), стана причина за бърза, радикална и крайно деструктивна украинизация на американската вътрешна политика. Този процес, който с лека ирония може да опишем като „превръщане на Вашингтон в Киев на Потомак“, води към много вероятен и достатъчно предсказуем финал - гражданска война и разпад.

Подобна развръзка все още може да бъде избегната, но с всеки изминал ден вероятността за това намалява, а усилията, които ще бъдат необходими за спояване на американското общество, нарастват.

Очевиден симптом на украинизацията тези дни бе демонстриран в Минеаполис, където на политическата сцена се появиха активисти, готови да употребят организирано насилие спрямо участниците в предизборен митинг на Доналд Тръмп.

Комунистическите медии NBC и MSNBC се опитаха да дискредитират "Епок Таймс" и Фалун Гонг (видео)

Схематично ситуацията изглеждаше по следния начин: президентът на САЩ беше организирал политически митинг в рамките на своята предизборна кампания в Минеаполис, щата Минесота. На митинга, който протичаше в голям развлекателен комплекс, се събраха около 20 000 избиратели на Тръмп, а около тях се съсредоточиха протестиращите срещу президента и една група от маскирани младежи.

Напускащите територията на митинга републиканци, въпреки вялите опити на полицията да ги защити, бяха подложени на вербална и физическа агресия. Те бяха бити от маскираните, а от колите им иззеха плакати, фирмени червени бейзболни шапки и знаменца. След това насилствено иззетите политически атрибути бяха запалени. Видеото от тази демонстрация на сила и унизяване на своите съграждани, което вандалите излъчиха в Туитър предизвика възторга на привържениците на Демократическата партия, които приветстваха тази деградация на политическия диалог.

Видео-записите на уличните сблъсъци заснети от журналистите,  един от които също бе набит, не оставят никакви съмнения, че в съвременна Америка има външно напълно цивилизовани места, където да носиш фирмена червена бейзболна шапка като привърженик на Доналд Тръмп, е същото като да минеш на 9-ти май с „Георгиевска лента“ по главната улица в Киев. Засега все още няма американски „майдан“, но вече са формирани групи за силово въздействие и насилие върху републиканците и времето до проливането на кръв е съвсем близо.

Политическата система на САЩ винаги се е изграждала върху два важни принципа, които радикално са отличавали американската империя от нейните колонии. Най-важния принцип от времето на Кенеди е, че при никакви обстоятелства участниците във вътрешните конфликти между елитите не могат да се заплашват един-друг с физическа ликвидация или със затвор. А двойно по-недопустимо би било да се отправят заплахи по адрес на членове от семейството, роднини и приятели на някой от политиците.

Партията, която загуби изборите, или кандидатът за президент, който не ги спечели или даже президентът, за който е гласуван импийчмънт, не губят нищо друго, освен длъжността си и тази част от властта, която упражняват. Тоест, политическите конфликти в известна степен напомнят за професионалния бокс. Безкомпромисни съперници на политическата арена, в реалния живот те често са близки приятели, а понякога и партньори в бизнеса.

Вторият важен принцип произтича от първия. Изключено е използване на „цветни технологии“ във вътрешно-политическата борба. Всеки президент, който досега е печелил избори, след това е заявявал желанието си да бъде „президент на всички американци“, без оглед на тяхната политическа ориентация. Дехуманизцията на привържениците на политическите опоненти, колективните оскърбления на избирателите, подкрепящи загубилата или спечелила партия или кандидат, или системното политическо насилие, са все неща, които винаги са били извън границите на допустимото и възможното.

Но сега тази граница бе заличена след светкавичния успех на „киевския Майдан“. „Украинският триумф“ беше толкова впечатляващ, че екипът на Хилари Клинтън, шокиран от изборната загуба през 2016 г., не успя да устои на изкушението да използва „цветните технологии“ в борбата си за властта в САЩ. Проблемът е в това, че използването на „цветни технологии“, дехуманизацията на част от обществото, използването на политическо насилие, заплахата с физическа разправа или затвор, за да бъде деморализиран политическия опонент, има съществени странични ефекти. Победителят, в най-добрия случай, получава държава с унищожена икономика и разпокъсано общество. Ако за американските колонии това е нормално и дупките в икономиката могат да бъдат запълнени с кредити от Международния валутен фонд, за самата метрополия това е катастрофа.

Да не забравяме: САЩ наложиха комунизма на света

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...

Как САЩ създадоха КОМУНИЗМА - или за участието на капиталистите в революциите

След 2016 г. да бъдат бити и унижавани „тръмпистите“ или да се издевателства над тях стана не просто допустимо, а и модно. След като Хилари заяви, че избирателите на Тръмп са „нещастници“, с това беше свалено и последното неписано табу. Да бъдеш привърженик на Тръмп в САЩ стана опасно. Само за последната година, и то единствено при инциденти, отразени от медиите, се вижда, че привържениците на Тръмп са бити, че на офисите на Републиканската партия многократно са разбивани прозорците, а за наличието на червена бейзболна шапка в колата, се режат гуми. Най-интересното е, че университетите и даже училищата се превръщат в места за политическо противопоставяне между учащите се с различна политическа ориентация.

Засега са пуснати в ход само юмруците и балончетата с лютив спрей, но процесът на ескалация е необратим. Разделянето на САЩ на два непримирими лагера, или по-точно - на два непримирими народа, вече не е предимно политически, а и културен, и икономически феномен, видим не само за външните наблюдатели.

Флагманът на американската делова преса The Wall Street Journal  пише по този повод, че демократите и републиканците живеят всъщност в две непресичащи се реалности: „Демократите и Републиканците не са просто разделени. Те живеят в различни светове. Двете партии представляват радикално различни слоеве на американската икономика. Политическата поляризация на Америка е почти завършена. Двете основни политически партии на Америка все по-често представляват две различни икономики. И те почти не се пресичат една с друга. Демократите се намират в „образованите“ градове и предградия, в които има много висококвалифицирани работни места. Републиканците живеят в индустриалните (работническите) и селски общини, в които икономиката се състои основно от селските стопанства и производствата, изискващи нискоквалифициран труд“.

Когато Тръмп намеква в Туитър за вероятността от гражданска война в САЩ, той въобще не преувеличава. Всички съставки за това са налице. При това, елитите сами са виновни за появата им на американска почва и отказват да спрат своето деструктивно поведение, видимо нежелаещи да разберат, че победителят в тази безсмислена война ще бъде „хетман“ на провалила се държава.  

Превод: Никола Стефанов

Източник: ria.ru

Източник/ци: http://glasove.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!