Пред екокатастрофа: Незаконно се вади баластра от р. Вит, за да се строи магистрала „Хемус“

.

Фирмата, която строи АМ „Хемус“ вади незаконно баластра от р. Вит. Районът е пред екокатастрофа. За това сигнализира пред БТВ Димитър Куманов от риболовен клуб „Балканка“.
Той съобщи, че са сигнализирали „Басейнова дирекция-Плевен“, откъдето са казали, че са видели   как се гази в реката и се копае баластра, но не са хванали извършителя. „На следващият ден ние го хванахме. Всички го хващат извършителя, освен „Басейнова дирекция –Плевен“ и РИОСВ-Плевен. 

Това е бившето речно корито на р. Вит. Около него имаше горички. Сега всичко е разорано. Това е близо до кръговото, до новата част на магистралата. Сега се маха повърхностния слой, за да се стигне до баластрата. Поискахме от „Басейнова дирекция“ да ни даде разрешително, но няма как да ни дадат.

Това е престъпление.  Камионите отиват към Торос, където се изгражда тази магистрала. Копае този, който ни строи магистралата. Не искам да я казвам фирмата. На един камион има фирмата, но не е сигурно, уточни той. 

След появата на БТВ тежката техника напусна обекта.  Машините се разбягаха като пилци. „Един ден след проверката ни, „Басейнова дирекция- Плевен“ е дала разрешително, но за строителство на моста, а не на обекта“, допълни още Димитър Куманов.

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...