Пред екокатастрофа: Незаконно се вади баластра от р. Вит, за да се строи магистрала „Хемус“

.

Фирмата, която строи АМ „Хемус“ вади незаконно баластра от р. Вит. Районът е пред екокатастрофа. За това сигнализира пред БТВ Димитър Куманов от риболовен клуб „Балканка“.
Той съобщи, че са сигнализирали „Басейнова дирекция-Плевен“, откъдето са казали, че са видели   как се гази в реката и се копае баластра, но не са хванали извършителя. „На следващият ден ние го хванахме. Всички го хващат извършителя, освен „Басейнова дирекция –Плевен“ и РИОСВ-Плевен. 

Това е бившето речно корито на р. Вит. Около него имаше горички. Сега всичко е разорано. Това е близо до кръговото, до новата част на магистралата. Сега се маха повърхностния слой, за да се стигне до баластрата. Поискахме от „Басейнова дирекция“ да ни даде разрешително, но няма как да ни дадат.

Това е престъпление.  Камионите отиват към Торос, където се изгражда тази магистрала. Копае този, който ни строи магистралата. Не искам да я казвам фирмата. На един камион има фирмата, но не е сигурно, уточни той. 

След появата на БТВ тежката техника напусна обекта.  Машините се разбягаха като пилци. „Един ден след проверката ни, „Басейнова дирекция- Плевен“ е дала разрешително, но за строителство на моста, а не на обекта“, допълни още Димитър Куманов.

Източник/ци: https://frognews.bg/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни