Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Как призракът на комунизма управлява нашия свят: Глава 7 – Унищожаване на семейството – Комунистическата идеология, стояща зад феминисткото движение – Насърчаването на феминизма довежда до изоставяне на традиционното семейство

I. Установена от Бог традиционна форма на семейството

II. Комунизмът си поставя за цел да премахне семейството като институция

III. Комунизмът насърчава разпуснатостта

IV. Практиката за обмен на съпруги при комунистическите режими

V. Как комунизмът разрушава семейната институция на Запад

2. Насърчаването на феминизма довежда до изоставяне на традиционното семейство

2.1. Комунистическата идеология, стояща зад феминисткото движение

Феминисткото движение е друг инструмент, с който злият дух на комунизма унищожава семейната институция. Ранният период на феминисткото движение (известен още като феминизъм от първата вълна) започва през 18 век в Европа. Привържениците му се застъпват за това, жените да получат равни права с мъжете в образованието, заетостта и политиката. В средата на 19 век центърът на феминисткото движение се премества от Европа в САЩ.

Когато започва първата вълна на феминизма, социалната основа на традиционните представи за семейството е още много силна. По това време феминисткото движение все още не е пряко против традиционното семейство. 

Влиятелни феминистки от онова време, като Мери Уолстоункрафт през 18 век в Англия, Маргарет Фулер през 19 век в САЩ и Джоан Стюарт Мил през 19 век в Англия, се застъпват за това жените да дават приоритет на семейството след брака, както и че потенциалът на жените трябва да се развива в семейството, така че жените да се занимават със своето развитие в името на семейството (например за отглеждане на деца, управление на домакински дела и пр.); обаче особено талантливите жени не трябва да бъдат спирани от обществото, а трябва да използват свободно своите таланти, дори и да се конкурират с мъжете.

В 20-те години на миналия век, след като правото на глас на жените на избори е признато от закона в много страни, първата вълна на феминисткото движение постепенно отслабва. В следващите години, в условията на разрастващата се Голяма депресия и Втората световна война, феминисткото движение до голяма степен затихва.

Но злият дух на комунизма вече е посял семената на разрушението на традиционното семейство и етиката на сексуалните отношения. Ранните утопични социалисти от 19 век поставят основата на съвременния радикален феминизъм. Франсоа Мари Чарлз Фурие, наречен „баща на феминизма“, казва, че бракът превръща жените в частна собственост, а Оуен проклина брака като нещо зло.

Идеите на тези утопични социалисти са наследени и развити от по-късни феминисти, включително Франсис Райт, която през 19 век наследява идеите на Фурие и се застъпва за сексуалната свобода за жените. Британската активистка за права на жените Анна Уилър продължава идеите на Оуен. Тя осъжда решително брака за това, че предполагаемо превръща жените в роби и т.н..

Социалистическите феминистки активисти са също така важна част от феминисткото движение от 19 век. Сред най-влиятелните феминистки публикации по онова време са например първият ежедневен феминистки вестник „Женски глас“, издаден във Франция, брошурата „Свободна жена“ (по-късно преименувана на „Трибуна на жените“), “Политика за жени” и “Женски коментари”. Техните основатели са или сенсимонисти (последователи на ученията на утопичния социализъм, основани от Анри дьо Сент-Симон - бел. прев.), или последователи на Фурие. Поради тясната връзка на феминизма от онези времена със социализма, властите подлагат тези публикации на строга цензура.

Така, когато започва първата вълна на феминизма, червеният дявол също предприема мерки за създаване на всевъзможни радикални движения с цел да атакува традиционните концепции на семейството и брака, проправяйки пътя към по-радикалното феминистко движение, което последва.

Втората вълна на феминисткото движение тръгва от САЩ в края на 60-те години на миналия век, след което се разпространява в Западна и Северна Европа, а след това и в целия западен свят. Американското общество в края на 60-те преживява период на смут, причинен от движенията за права на чернокожите, войната във Виетнам и различни радикални социални тенденции. Феминисткото движение, възползвайки се от редица обстоятелства, става още по-радикално и се разпространява бързо по цял свят.

Крайъгълен камък на тази вълна от феминистки движения са книгата “Загадката на женствеността” на Бети Фридан, публикувана през 1963 г., и Националната женска организация (NOW), която тя основава. От гледна точка на живееща в предградията домакиня от средната класа, Фридан критикува остро ролята на жената в традиционното семейство, вярвайки, че образът на щастливата, доволна и просперираща домакиня е един мит, създаден от патриархалното общество. Според нея семействата от средна класа, които живеят в предградията, са удобен концлагер за американки и една жена, получила модерно образование, трябва да спре да намира задоволство в грижите за съпруга и отглеждането на децата, а да се реализира извън семейството [20].

Няколко години по-радикалните феминистки доминират в Националната женска организация. Те продължават и развиват идеите на Фридан за правата на жените. Според тях жените от древни времена са потискани от патриархата. Те обвиняват институцията на семейството, че е източник на потисничество за жените, и се застъпват за цялостната трансформация на социалната система и традиционната култура, както и за борбата за постигане на равенство в икономическата, образователната, културната и семейната област.

Разделението на обществото на потиснати и потисници, и последвалото го провокиране на борбата за освобождение и равенство, е именно централната идея на комунизма. Традиционният марксизъм разделя хората съгласно техния икономически статус, а неофеминистките движения разделят хората въз основа пола им.

Всъщност авторката на „Загадката на женствеността“ Бети Фридан изобщо не е била такава, каквато се описва в книгата, живееща в предградията домакиня от средната класа, на която й е омръзнало домакинството. 

Професор в Колежа Смит (Масачузетс, САЩ), Даниел Хоровиц написва през 1999 г. книгата, "Бети Фридан и създаването на ‘Загадката на женствеността’ ". Проучванията му показват, че Фридан, под моминското си име Бети Голдщайн, е радикален социалистически активист още от дните си в колежа през 50-те години. В различни периоди тя работи като тяснопрофилна журналистка в няколко печатни медии-усти на синдикалните организации, управлявани от комунистическата партия.

Хоровиц дори намира статии, които Фридан пише в онези дни. Докато учи в Калифорнийския университет в Бъркли, Фридан се присъединява към Комсомола и два пъти подава молба за влизане в Американската комунистическа партия, но комунистическата партия не я приема (за да се прояви по-ефективно като безпартийна). Джудит Хенеси, на която Фридан лично поверява да напише нейната биография, също не скрива факта, че Фридан е привърженик на марксизма [21].

Американската научна изследователка Кейт Уиганд отбелязва в своята книга „Червеният феминизъм“, че феминизмът всъщност не бездейства в Съединените щати от началото на 20 век до 60-те години. През този период голяма група червени феминистки писатели с комунистическо пристрастие проправят пътя на следващото феминистко движение от втора вълна. Те включват Сюзън Антъни, Елеонор Флекс, Герда Лернер, Ева Мериам и други. Антъни още през 1946 г. използва аналитичния метод на Маркс, според който белите потискат чернокожите. По аналогия тя твърди, че по същия начин мъжете потискат жените. Поради влиянието на антикомунистическата дейност на Маккарти, репутацията на комунизма е силно повредена, така че оттогава тези писателки не споменават за пристрастието си към левите възгледи [22].

Френската писателка Симоне де Бовуар отваря вратите за втората вълна на феминизма в Европа със своето култово произведение „Вторият пол“. На млада възраст Бовуар е социалистка. През 1941 г. тя и комунистът философ Жан-Пол, заедно с няколко други писатели, създават подземната  социалистическа организация „Социализъм и свобода“ във Франция. С нарастващата популярност на феминизма през 60-те години, Бовуар заявява, че вече не вярва в социализма, а е само феминистка.

Бовуар е поддръжник на мнението, че „жените не се раждат, а стават“. Според нея независимо, че полът се определя от физиологичните характеристики на човек, половите различия са спекулативна концепция на самосъзнанието, която се формира в процеса на живота под влияние на обществото. Тя вярва, че послушанието на децата от женски пол, техният ум, склонност към капризност, привързаност и майчинство, са изцяло придобити и произхождат от митове, внимателно създадени в патриархалното общество. Като тяхната предполагаема цел е да поддържат потисничеството на жените в патриархалното общество. 

Бовуар се застъпва за това, жените да не следват традиционните идеи, а да се реализират, без да бъдат подлагани на какъвто и да е контрол. Подобна идея всъщност създава благоприятни условия за хомосексуалност, бисексуалност, транссексуализъм и пр. Впоследствие започват да възникват една след друга феминистки идеи от всякакъв вид. Почти всички те гледат на света през призмата на жените, подтиснати от традиционното патриархално общество, което прави семейството главна пречка за постигане на равенство между мъжа и жената [23].

Според Бовуар съпругът сковава съпругата в брака и това прави брака толкова отвратителен, колкото е и проституцията. Самата Бовуар поддържа „отворена връзка“ със Сартр през целия си живот, отказвайки да се омъжи. Сартр също така има сексуални връзки с други жени. 

Възгледите на Бовуар за брака се превръщат в стандарт сред съвременните радикални феминистки. Всъщност такива хаотични и безразборни сексуални отношения е именно системата от общи съпруги, за която е пророкувал предшественикът на утопичния комунизъм Фурие през 19 век.

2.2. Резултати от феминисткото движение: разбити семейства, израждане на отношенията, объркани роли на двата пола

-------------------

[1] W. Bradford Wilcox, “The Evolution of Divorce,” National Affairs, Number 35, Spring 2018. https://www.nationalaffairs.com/publications/detail/the-evolution-of-divorce.

[2] “Beyond Same-Sex Marriage: A New Strategic Vision for All Our Families and Relationships,” Studies in Gender and Sexuality, 9:2 (July 1, 2006): 161-171. DOI:10.1080/15240650801935198.

[3] Victoria Cavaliere, “Rhode Island school district bans father-daughter, mother-son events,” http://www.nydailynews.com/news/national/rhode-island-school-district-bans-father-daughter-mother-son-events-article-1.1162289#nt=byline.

[4] [德]恩格斯著,谷风出版社编辑部译:《家庭,私有制和国家的起源》(台北:谷风出版社,1989年)。

[5] Robert Owen, “Oration Containing a Declaration of Mental Independence,” Public Hall, New Harmony, Indiana (July, 4, 1826), http://www.indiana.edu/~kdhist/H105-documents-web/week11/Owen1826.html.

[6], [7], [8], [9], [10] Александр Мельниченко, Великая октябрьская сексуальная революция: http://ruskline.ru/opp/2017/avgust/21/velikaya_oktyabrskaya_seksualnaya_revolyuciya/

[11] Наталья Короткая, «Эрос революции: Комсомолка, не будь мещанкой – помоги мужчине снять напряжение!» https://lady.tut.by/news/sex/319720.html?crnd=68249.

[12] Paul Kengor, Takedown: From Communists to Progressives, How the Left Has Sabotaged Family and Marriage (WND Books, 2015), 54.

[13] Александр Мельниченко, Великая октябрьская сексуальная революция: http://ruskline.ru/opp/2017/avgust/21/velikaya_oktyabrskaya_seksualnaya_revolyuciya/

[14] 夏侯:〈共产主义的淫乱基因──性解放〉,大纪元新闻网,http://www.epochtimes.com/gb/17/4/9/n9018949.htm。

[15] 黄文治:〈“娜拉走后怎样”:妇女解放、婚姻自由及阶级革命──以鄂豫皖苏区为中心的历史考察(1922~1932)〉《开放时代》,2013年第4期。

[16] 杨宁:〈八路军为何大量购买治花柳病的药品?〉,大纪元新闻网,http://www.epochtimes.com/gb/18/1/18/n10069025.htm。

[17] 揭露金赛报告学术造假的众多学者中,比较突出的是莱斯曼博士的研究(Judith A. Reisman, Ph.D., Edward W. Eichel, Kinsey, Sex and Fraud: The Indoctrination of a People (Lafayette, Louisiana: Lochinvar-Huntington House, 1990)。知名医学期刊《柳叶刀》评价其工作说:“朱蒂‧莱斯曼博士和她的同事摧毁了两个金赛报告的基础。”( “Dr. Judith A. Reisman and her colleagues demolish the foundations of the two (Kinsey) reports.”)(“Really, Dr Kinsey?”, The Lancet, Vol. 337 (March 2, 1991): 547)

[18] Finer LB, “Trends in Premarital Sex in the United States, 1954–2003,” Public Health Reports 122(1) (2007): 73-78.

[19] Nicholas H. Wolfinger, “Counterintuitive Trends in the Link Between Premarital Sex and Marital Stability,” Institute for Family Studies, https://ifstudies.org/blog/counterintuitive-trends-in-the-link-between-premarital-sex-and-marital-stability.

[20] Betty Friedan, The Feminine Mystique (New York: W.W. Norton & Company, 1963).

[21] 比如,从1946 到1952年,弗里丹担任激进的联合电器广播和机械工会专业记者。历史学家罗纳德‧莎茨(Ronald Schatz)指该工会是美国共产党领导的最大组织( “the largest Communist-lead institution of any kind in the United States”)。见Daniel Horowitz, Betty Friedan and the Making of The Feminine Mystique: The American Left, the Cold War, and Modern Feminism (Amherst, Massachusetts: University of Massachusetts Press, 2000), 133. 1942-43年,弗里丹是共青团员 (同上,93)。弗里丹第一次申请加入共产党是她在伯克利加大期间,见她的自传:Betty Friedan, Life So Far: A Memoir (Simon & Schuster, 2000), 57-58。弗里丹第二次申请加入共产党是1944年,见Daniel Horowitz, Betty Friedan and the Making of The Feminine Mystique: The American Left, the Cold War, and Modern Feminism 93。函妮斯称弗里丹大学时代就成为马克思主义信徒,见Judith Hennesee, Betty Friedan: Her Life (Harmondsworth: Penguin, 1999), 26. 更多关于弗里丹的共产主义背景介绍,请参考:David Horowitz, “Betty Friedan’s Secret Communist Past,” Salon Magazine January 1999, http://www.writing.upenn.edu/~afilreis/50s/friedan-per-horowitz.html ;以及Joanne Boucher, “Betty Friedan and the Radical Past of Liberal Feminism,” New Politics, vol. 9, no. 3, http://nova.wpunj.edu/newpolitics/issue35/boucher35.htm#n32.

[22] Kate Weigand, Red Feminism: American Communism and the Making of Women’s Liberation (Baltimore, Maryland: Johns Hopkins University Press, 2002).

[23] Simone de Beauvoir, The Second Sex, trans. Constance Borde, Sheila Malovany-Chevallier (New York: Vintage Books, 2011).

[24] “Jordan Peterson Debate on the Gender Pay Gap, Campus Protests and Postmodernism,” Channel 4 News, January 16, 2018, https://www.youtube.com/watch?v=aMcjxSThD54&t=781s.

[25] C. P. Benbow and J. C. Stanley, “Sex Differences in Mathematical Ability: Fact or Artifact?” Science, 210 (1980):1262–1264.

[26] Benbow, C., “Sex Differences in Ability in Intellectually Talented Preadolescents: Their Nature, Effects, and Possible Causes,” Behavioral and Brain Sciences 11(2) (1988): 169-183.

[27] Camilla Persson Benbow et. al., “Sex Differences in Mathematical Reasoning Ability at Age 13: Their Status 20 Years Later,” Psychological Science 11(6) (2000): 474-480.

[28] Friedrich Hayek, The Road to Serfdom (Chicago: University of Chicago Press, 1994).

[29] Susan Edelman, “Woman to become NY firefighter despite failing crucial fitness test,” New York Post, May 3, 2015, https://nypost.com/2015/05/03/woman-to-become-ny-firefighter-despite-failing-crucial-fitness-test/.

[30] Una Butorac, “These Female Firefighters Don’t Want a Gender Quota System,” The Special Broadcasting Service, May 24, 2017, https://www.sbs.com.au/news/the-feed/these-female-firefighters-don-t-want-a-gender-quota-system.

[31] Commonwealth v. PA Interscholastic Athletic Association (1975).

[32] Christina Hoff Sommers, The War Against Boys: How Misguided Feminism Is Harming Our Young Men (New York: Simon & Schuster, 2000).

[33] Simon Osbone, “Angry Parents Blame New NHS Guidelines for Rise in Children Seeking Sex Changes,” The Daily and Sunday Express, October 30, 2017, https://www.express.co.uk/news/uk/873072/Teenage-gender-realignment-schoolchildren-sex-change-nhs-tavistock-clinic-camhs.

[34] “The Declaration of Feminism,” November 1971.

[35] Vivian Gornick, as quoted in The Daily Illini (April 25, 1981).

[36] Robin Morgan, Sisterhood Is Powerful: An Anthology of Writings from the Women’s Liberation Movement (New York: Vintage, 1970), 537.

[37] Sylvia Ann Hewlett, A Lesser Life: The Myth of Women’s Liberation in America (William Morrow & Company, 1986).

[38] Darlena Cunha, “The Divorce Gap,” The Atlantic, https://www.theatlantic.com/business/archive/2016/04/the-divorce-gap/480333/.

[39] Hilary White, “The Mother of the Homosexual Movement – Evelyn Hooker PhD,” The Life Site News, July 16, 2007, https://www.lifesitenews.com/news/the-mother-of-the-homosexual-movement-evelyn-hooker-phd.

[40], [41] Robert L. Kinney, III, “Homosexuality and Scientific Evidence: On Suspect Anecdotes, Antiquated Data, and Broad Generalizations,” Linacre Quarterly 82(4) (2015): 364–390.

[42] Cameron, P., Playfair, W. L., & Wellum, S., “The Longevity of Homosexuals: Before and after the AIDS Epidemic,” Omega 29 (1994): 249-272.

[43] Cameron, P., Cameron, K., Playfair, W.L., “Does Homosexual Activity Shorten Life?” Psychological Reports 83(3 Pt 1) (1998): 847-66.

[44] David W Purcell, Christopher H Johnson, Amy Lansky, Joseph Prejean,Renee Stein, Paul Denning, Zaneta Gau, Hillard Weinstock, John Su, and Nicole Crepaz, “Estimating the Population Size of Men Who Have Sex with Men in the United States to Obtain HIV and Syphilis Rates,” The Open AIDS Journal 6 (2012): 98–107.

[45] Hogg RS, Strathdee SA, Craib KJP, O’Shaughnessy MV, Montaner JSG, Schechter MT., “Modelling the Impact of HIV Disease on Mortality in Gay Men,” International Journal of Epidemiology 26(3) (1997): 657–61.

[46] Joseph Nicolosi,“Who Were the APA ‘Task Force’ Members?” https://www.josephnicolosi.com/collection/2015/6/11/who-were-the-apa-task-force-members

[47] Matthew Hoffman, “Former President of APA Says Organization Controlled by ‘Gay Rights’ Movement,” The Life Site News, June 4, 2012, https://www.lifesitenews.com/news/former-president-of-apa-says-organization-controlled-by-gay-rights-movement.

[48] Phyllis Schlafly, Who Killed The American Family? (Nashville, TN: WND Books, 2014).

[49] “Programme of Action of the International Conference on Population and Development,” International Conference on Population and Development (ICPD) in Cairo, Egypt (5–13 September 1994).

[50], [51] The Vice Chairman’s Staff of the Joint Economic Committee at the Request of Senator Mike Lee, “Love, Marriage, and the Baby Carriage: The Rise in Unwed Childbearing,” https://www.lee.senate.gov/public/_cache/files/3a6e738b-305b-4553-b03b-3c71382f102c/love-marriage-and-the-baby-carriage.pdf.

[52] Robert Rector, “How Welfare Undermines Marriage and What to Do About It,” Heritage Foundation Report (November 17, 2014), https://www.heritage.org/welfare/report/how-welfare-undermines-marriage-and-what-do-about-it.

[53] Phyllis Schlafly, Who Killed The American Family? (Nashville, TN: WND Books, 2014).

[54] Ron Haskins, “Three Simple Rules Poor Teens Should Follow to Join the Middle Class,” Brookings, March 13, 2013, https://www.brookings.edu/opinions/three-simple-rules-poor-teens-should-follow-to-join-the-middle-class/.

[55] Robert Rector, “How Welfare Undermines Marriage and What to Do About It,” Heritage Foundation Report (November 17, 2014), https://www.heritage.org/welfare/report/how-welfare-undermines-marriage-and-what-do-about-it.

[56] Mark Regnerus, 〈上床如此容易 婚姻怎不衰落〉,华尔街日报中文版(October 31, 2017)。

[57] 叶舟:〈叶以群的最后十年〉,《文汇月刊》,1989年第12期。

[58] 逄先知、金冲及:《毛泽东传(1949—1976)》(北京:中央文献出版社,2003)。

魔鬼在统治着我们的世界

Източник/ци: https://www.epochtimes.com/gb/18/5/29/n10435448.htm

https://www.epochtimes.com/gb/18/5/30/n10440961.htm

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!