Китайските власти манипулират данните за донорство на органи - разкри ново проучване

Привържениците на Фалун Гонг пресъздават принудително събиране на органи от затворници на съвестта от китайския режим. https://en.minghui.org/html/articles/2019/6/24/178187.html

През 2015 г. китайските власти обявиха, че ще спрат да събират органи от екзекутирани затворници и ще разчитат единствено на наскоро създадената система за доброволно даряване.

Изследване, ръководено от доц. Матю Робъртсън от Австралийския национален университет в Австралия (ANU) и публикувано в научното списание BMC Medical Ethics на 14 ноември, показа, че „отчетените в Пекин данни за даряване на органи не се сумират и има сериозни доказателства, че те са фалшифицирани."

Съавторът на изследването Джейкъб Лави, професор по хирургия в Университета в Тел Авив, каза за Epoch Times, че използвайки статистически анализи на официалните данни за дарения в Китай, те стигнали до извода, че числата „отговарят на математическата формула“ - квадратична функция.

„Ако погледнете внимателно броя на органите година след година, ще видите, че тези числа са прекалено точни, за да бъдат верни“, казва Робъртсън в прессъобщение на ANU.

„Тези цифри не са реални данни за реални дарения. Това са числа, получени с помощта на уравнението“, казва той.

Изследователите анализират официалните данни на Китай за доброволните донорски органи между 2010 г. и 2018 г. Данните са публикувани от системата за реагиране на трансплантации на органи в Китай (COTRS) и от Китайската организация  на Червения кръст.

COTRS представлява основата на системата за доброволно даряване на органи в Китай - всяка трансплантация трябва да се извършва изключително чрез нея. От Китайското дружество на Червения кръст се изисква да провери и засвидетелства за всяко такова даряване на органи.

Учените сравняват тези числа с тези от 50 държави в базата данни за глобални дарения и трансплантации поддържана от Световната здравна организация. Те откриват, че набора от данни от други страни не отговарят на никаква формула.

"Цифрите от Китай се отклоняват от данните на която и да е друга държава с един или два порядъка", каза Лави.

„Не може да има друго обяснение за такива отклонения освен манипулирането на числата“, добави той.

В допълнение, проучването разкрива „сериозни аномалии“ в набора от данни, което допълнително показва манипулация. Например, за 10-дневен период през 2016 г. данните на Червения кръст показват, че от всеки донор са взети  по 21,3 органа.

„Това очевидно е невъзможно“, отбеляза Робъртсън.

Резултатите от проучването са били прегледани от сър Дейвид Шпигелхалтер, бивш президент на Кралското статистическо дружество в Обединеното кралство.

"Аномалиите в изследваните данни ... следват удивителен систематичен модел", казва Шпигелтер в съобщение за печата,

добавяйки, че той не може да „измисли убедителна причина за възникването по естествен начин на подобна квадратична тенденция“.

Лави каза, че това поражда „сериозни съмнения“ относно истинността на изявленията на китайските власти за реформа на системата за трансплантация на органи през последните години.

Много годишни убийства

Повече от десетилетие изследователи събират все повече доказателства, че режимът убива затворници на съвестта, повечето от които са привърженици на преследваната духовна група Фалун Гонг, премахват органите им и ги продават на пазара на трансплантации.

Фалун Гонг, известен още като Фалун Дафа, включващ дълбоки морални учения и медитационни упражнения, е брутално потискан от китайския комунистически режим от 1999 г. насам. Съмишлениците са подложени на произволно задържане, принудителен труд и изтезания. Според информационния център Фалун Дафа хиляди хора са загинали в китайските затвори.

В доклада за 2016 г. на Международната коалиция за прекратяване на злоупотребата с трансплантации в КНР беше установено, че от 60 хиляди до 100 хиляди трансплантации се извършват годишно в страната, което далеч надхвърля официално регистрираните данни от 10-20 хиляди годишно.

Изводът се основава на анализ на публичните записи в 712 китайски болници, включително броя на леглата, степента на използване на леглата, хирургичния персонал, програмите за обучение и държавното финансиране.

Международен трибунал

През юни независим международен трибунал, базиран в Лондон, след дългогодишно разследване стигна до извода, че без съмнение режимът принудително отстранява органи от затворници на съвестта в продължение на много години "в голям мащаб".

Оказа се също, че органите са били отстранени главно от задържани практикуващи Фалун Гонг.

Трибуналът се председателства от сър Джефри Ница, който преди това ръководеше наказателното преследване на бившия югославски президент Слободан Милошевич в Международния наказателен трибунал.

През септември адвокат Хамид Саби представи констатациите на трибунала на Съвета на ООН за правата на човека, като заяви, че държавите-членки на ООН имат „законово задължение“ да се изправят срещу Пекин поради „престъпното му поведение“.

Въз основа на констатациите на трибунала и наскоро проведено проучване, Лави каза, че международните организации и трансплантационната общност трябва „да проучат задълбочено въпроса за злоупотребата с трансплантации в Китай и да направят всичко възможно, за да спрат тези зверства“.

Источник: Epoch Times

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...