Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Скандал в Lupa.bg: Столичанка си купи диня с белина от "Лидл"

Скандал в Lupa.bg: Столичанка си купи диня с белина от 'Лидл'

На опасна находка в плод-зеленчуковия департамент на столичен хипермаркет попадна столичанка, която разтревожена сигнализира за това в Lupa.bg.

Дамата разказа пред нас, че си купила диня от магазина на "Лидл" в "Сточна гара", която щом била разрязана, замирисала силно на белина.

По резена дори се разтекла бяла течност, която стреснала жената и тя така и не посмяла да опита странния плод.

„Тъкмо се бях приготвила да хапна студена диня в жегата и нетърпеливо я разрязах, когато направо ме блъсна задушливата миризма. Вместо на свеж плод, веднага ме лъхна на добре познатия перилния препарат”, обясни шокираната потребителка. Още по-изненадана била, когато научила от снабдители на столични магазини, че наистина някои търговци си позволяват да инжектират избелващия препарат в най-търсените плодове през лятото, за да пазят свежестта им.

Безумното решение било продиктувано от съветите на цветари, които с по няколко капки белина опазвали растенията от увяхване.

„Когато научих за тази престъпна практика, направо бях изумена. Възможно ли е да си позволяват да продават този отровен плод в хипермаркетите?”, пита потърпевшата. И се надява динята с белина да е била инцидентен случай. Тя е категорична, че ще се оплаче в Комисията за защита на потребителите, за да бъде сезирана Агенцията за безопасност на храните.

Източник/ци: https://lupa.bg/n

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!