Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Турският “Хюриет”: Борисов днес пак е бълнувал на тема “Фолскваген” в Корея

Турският вестник “Хюриет” буквално се присмя на българският министър председател, който днес за пореден път си помечтал завода на “Фолксваген” да е в България.

По интересното обаче за турската медия е че Бойко Борисов е съобщил, че България все още преговаря за завода на германците почти половин час по-късно след като от Германия е излязла официална информация, че завода официално вече ще е в Турция.

Дали пък Борисов не е бълнувал пред корейците се шегуват в турската медия, като посочват, че не е допустимо от страна на българското правителство да са толкова неинформирани по темата в света на дигиталните технологии, когато новините буквално за секунди се разпространяват по света.


Това ако се случи на турският президент в Турция ще има стотици наказани, защото не е бил неинформиран на време, но уви “Фолксваген” е някаква предизборна дъвка за Бойко Борисов и той не спира да я дъвчи дори на посещение в държави от които иска да инвестират в страната му. Сега когато “Фолксваген” официално избра Турция, няма да е чудно на никой ако и от “Хюндай” дойдат тук, определено за това ще е спомогнал и Бойко Борисов, който докато им се моли да построят завод в България им обяснява, че водил преговори и с друг. Това на езика на дипломацията значи само едно и то е не сте важни, ама на ако не стане на другото място сме готови да ви приемем като вариант Б.

Дипломацията на Борисов е като на слон в стъкларски магазин, но все пак не трябва да забравяме, че човека преди да стане премиер на България е бил така да се каже пазвантин на хора, срещу заплащане. И сега когато “Фолксваген” вече официално е в Турция, Борисов може да е горд, че покрай преговорите всички вече са чули за България, все пак на този човек явно и само това му стига.
източник: https://bulbulgnewsbgg.blogspot.com/2019/09/blog-post_123.html

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!