Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Николай Ненчев: Мястото на България не е до Путин, Ердоган, Вучич и Орбан!

Николай Ненчев

Николай Ненчев

Предупреждаваме, че че отново ще се окажем на губещата страна!

България се включи в продължението на трасето на „Турски поток“, преминаващо през страната. Това е изключително скъп договор – за над 2.5 млрд. лв., т.е. надвишава с около половин милиард лева сключените със САЩ споразумения за доставка на нови бойни изтребители F-16. Редица експерти са крайно скептични относно рентабилността на тази колосална инвестиция – още повече, че с построяването на новото трасе ще секнат и приходите, които получаваме за транзит по съществуващите у нас тръби, за чиято експлоатация имаме гаранция до 2030 г.

Много по-притеснен съм обаче от

геополитическите последици

от този договор. Той не води до диверсификация, а цели отслабването на ЕС и на НАТО.

И ако част от европейските държави, преследвайки националните си ползи, са готови да изоставят европейската солидарност, то в случая България работи срещу своите национални интереси. Защото – не бива да се заблуждаваме относно действителната цел на подобни действия, ако единството по този фланг се пропука, най-големият губещ ще е нашата страна.

Нима мястото ни е с Русия на Путин, с Турция на Ердоган, със Сърбия на Вучуч, с Унгария на Орбан и с Австрия, пронизана от руско влияние? Убеден съм, че трябва да застанем категорично до балтийските страни, до Полша, Румъния и Гърция. Така в тясно сътрудничество със САЩ ще съумеем

да удържаме „източния фланг“ на западния свят

БЗНС предупреждава, както го е правил всеки път, когато България е стигала до грешен геополитически избор – 1915, 1941 и след 1945 г., че отново ще се окажем на губещата страна!

И този път последствията могат да бъдат много опасни и лоши!

Източник/ци: https://faktor.bg/bg/ar

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!