Човек с рецидив на сърдечно заболяване след години на преследване заради вярата си, умира на 68 години

(Minghui.org) Жител на град Шенян почина на 29 март, 2018 г., след като загуби битката със сърдечно-съдово заболяване. 68-годишният Чен Кунли беше станал много здрав, след като започнал да практикува Фалун Гонг през 1996 г., но преди няколко години имал рецидив на старите си симптоми, след като бил задържан няколко пъти заради своята вяра.

Фалун Гонг, известен още като Фалун Дафа, е система за подобряване на ума и тялото, която е преследвана от китайския комунистически режим от юли 1999 г.

Г-н Чен отдава на Фалун Гонг кредит за изцеление на световъртеж, схванато рамо, чревни проблеми и сърдечни заболявания. Той отива в Пекин, за да апелира за Фалун Гонг през юли 1999 г., дни след началото на преследването. Чен бе задържан в Пекин за 15 дни. След като се връща в родния си град, местната полиция започнала често да го тормози и да го следи.

Година по-късно, през октомври 2000 г., г-н Чен отново отива в Пекин, за да апелира за Фалун Гонг. Той получава присъда принудителен труд и бил задържан общо три години в трудовите лагери "Луншан" и "Джанши". След като бил освободен, той и съпругата му, г-жа Фън Луцин, били постоянно тормозени от полицаи и правителствени служители, които се опитвали да ги притиснат да се откажат от Фалун Гонг. Те трябваше да напуснат дома си, за да избегнат по-нататъшно преследване.

Тъй като те загубиха работата си и не можеха да се върнат у дома, възрастната майка на г-н Чен се мъчеше да се грижи за дъщеря им. Местните власти често проникваха в дома им, няколко пъти след полунощ, за да заплашват и ужасяват възрастната баба и детето.

На 29 септември 2002 г. полицията отвлича г-н Чен и г-жа Фен от временното им жилище. Г-н Чен бе откаран в трудовия лагер Жангши и изтезаван.

При друг случай съпрузите работели на пазара, когато шестима въоръжени полицаи пристигат да ги арестуват, защото някой ги е рапортувал, че са говорили за Фалун Гонг пред други хора. Г-н Чен избягал, а г-жа Фън била арестувана през юни 2014 г.

По-късно двойката упражнява конституционното си право и завежда наказателни жалби срещу Джиянг Земин, бивш лидер на китайската комунистическа партия започнал преследването на Фалун Гонг, заради причинените им болка и страдание през годините. На 2 ноември 2015 г. полицаите от полицейското управление в Минжу ги арестуват и задържат за 24 часа.

След години на трайни незаконни задържания, изтезания, наблюдение, тормоз и заплахи, г-н Чен получава рецидив на сърдечните си проблеми и починал през март 2018 година.

Пет месеца след смъртта му, двама души, единият в полицейска униформа, нахлуват в дома му и започват да снимат видео кадри. Неговата 83-годишна майка била толкова травматизирана, че от тогава бива прикована на легло.

Законно ли е преследването на Фалун Гонг в Китай?

Китайска версия

Източник/ци: Minghui.org

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни