Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Българчета се прибраха с 90 медала от Хага… Еднокнижникът го няма да ги посрещне, раздава пари за стадиони

Български ученици се завърнаха с 50 златни и 40 сребърни медала, спечелени във всички категории по време на състезание по дебати, което се проведе в Хага, съобщи БНР.
Учениците трябваше да покажат отлични учения в няколко области: ораторско майсторство, дебатиране, писане на креативно есе, работа в екип.
Нито Бойко Борисов, нито някой от властта ги посрещна, защото очевидно развитието на интелекта не е приоритет на правителството.
В същото време се обсъждаха концесии и пари за строителство на стадиони.
7 ученически отбора по дебати от Международно училище „Свети Георги“, получиха квалификация за финала на Купата на световния учен в САЩ (The Champions’ Tournament).

Това е престижно световно съревнование за ученици от целия свят, разделени в две дивизии – Junior от 11 до 14 г., и Senior от 15 до 18 г.
По традиция се провежда в Йейл през месец ноември, тази година от 8 до 13 ноември. Състезанието и дебатите за световната купа се следят с внимание от професори и изявени учени от университета в Йейл, от политици и преподаватели от целия свят.
За да стигнат дотам, нашите таланти се пребориха преди дни в Хага на квалификационен кръг – The World Scholar’s Cup, Global Round, The Hague 2019. От 21 до 26 юли българчетата се състезаваха с общо 5000 ученици от над 50 държави от всички континенти. Те защитаваха на перфектен английски език различни тези като например – „Трябва ли да се засели Марс с бездомните от Земята?“.
Обсъждаха предизвикателни теми за ролите на половете и има ли нужда от квоти за жени за лидерски позиции, трябва ли да можем да сменяме расата си, „за“ и „против“ липсата на интерес към политическа принадлежност, за изкуствения интелект и работните места, технологиите, променящи етичността, политическата коректност при дебати, въпроса за авторското право в литературата през личността и творчеството на Шекспир и др.
Световната купа за ученици е глобална благотворителна инициатива за насърчаване развитието на академични и социални умения на деца от училищата от цял свят.

Източник/ци: https://www.informiran.net/%d

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!