Следвайте "Буднаера" в Телеграм

В четири български града отбелязаха 20 години жестоко преследване (фотогалерия)

протест китайско посолство София Фалун Гонг

(ИЦФДБ)

Росица Йорданова, кореспондент на ИЦФДБ

С информационни събития в четири български града — София, Варна, Пловдив и Бургас — последователи на медитативния метод Фалун Гонг у нас отбелязаха продължаващото 20 години преследване на свои съмишленици в комунистически Китай.

На 20 юли 2019 г. се навършиха две десетилетия, откакто китайската комунистическа партия започна репресивна кампания срещу близо 100 милиона последователи на духовната практика Фалун Гонг.

Фалун Гонг e най-голямата група хора в света, подложени на системен тормоз и репресии, според Амнести Интернешънъл.

Банери с призиви за незабавно прекратяване убийствата на последователи на Фалун Гонг в Китай издигнаха родни симпатизанти на световноизвестния духовен метод на 19 юли пред сградата на посолството на Китайската Народна Република (КНР) в София. Те раздаваха на минувачите листовки с информация за мъченията, на които са подлагани жертвите на тези репресии в комунистическата държава.

От 1999 г. насам, милиони последователи на Фалун Гонг са държани в трудови лагери, затвори, центрове за промиване на съзнанието и психиатрични болници. Посредством изтезания, те са принуждавани да се откажат от вярата си в моралните принципи на Фалун Гонг: Истинност, Доброта, Търпение, и да заявят изключителна лоялност към комунистическата партия и нейните атеистични възгледи.

Кулминацията на жестокостта спрямо спрямо Фалун Гонг е насилственото отнемане на органи от негови живи последователи.

Жертвите на този нов вид геноцид може да са 1,5 милиона, разкрива докладът "Кървава реколта/Клането: Актуализация" (2016 г.) на канадските адвокати Дейвид Килгор и Дейвид Матас, и на разследващия журналист Итън Гутман.

Международен трибунал в Лондон, Великобритания, потвърди на 17 юни 2019 г., че в държавни китайски болници убиват дисиденти от Фалун Гонг, с цел да продават органите им на заможни пациенти, нуждаещи се от трансплантация.

По време на събитията на 20 юли във Варна и Пловдив, мнозина научиха каква е причината за започване на това преследване.

През 1999 г., тогавашният държавен и партиен лидер Дзян Дзъмин установява, че Фалун Гонг има близо 100 милиона последователи: почти два пъти повече от членовете на комунистическата партия. Фактът, че близо 8 процента от населението на Китай е привлечен от нещо, различно от идеологията на комунистическата партия, буди завист и страх у Дзян Дзъмин.

Така на 20 юли 1999 г., той издава еднолична заповед Фалун Гонг да бъде изличен от Китай.

Огромен интерес в Бургас

В Бургас на 27 юли, не само имаше огромен поток от хора, но и завиден интерес към същността на Фалун Гонг и преследването му в Китай.

По време на двете събития, протичащи успоредно на входа на Морската градина и пред хотел "България", десетки се спряха, за да научат повече за инициативата.

Някои бяха шокирани, че през 21-и век хора са избивани заради убежденията си, а други направо се разписваха в подписката за прекратяне на преследването, тъй като вече бяха запознати с проблема.

Мъж дойде със съпругата и двете си деца. Докато се разписваше в подписката, той разказа, че живее близо до посолството на КНР в Лондон, където целогодишно се провежда 24-часов мирен протест на Фалун Гонг.

Жена на средна възраст също сложи подписа си и обясни, че е била впечатлена от изложбата "Изкуството на Джън, Шан, Жен", представена миналата година в галерия "Богориди". Платната в изложбата представят красотата на Фалун Гонг и изобличават репресиите в Китай.

В Бургас и Варна, близо 200 души подкрепиха подписката, призоваваща за спиране репресиите срещу Фалун Гонг. Поставяйки подписа си в нея, те също станаха тъжители по гражданска жалба, адресирана до Върховния съд и Народната прокуратура на КНР. Жалбата призовава Дзян Дзъмин да бъде подведен под съдебна отговорност за геноцид и престъпления срещу човечеството, заради иницииране преследването на Фалун Гонг.

Много жители и гости на Бургас бяха привлечени от духовната същност на древния китайски метод за усъвършенстване на съзнанието и тялото: те питаха къде могат да научат медитативните упражнения и дори се опитваха да заучат движенията на място.

В Бургас, упражненията на Фалун Гонг може да бъдат научени и изпълнявани безплатно всяка неделя от 9:00 часа в Морската градина, на поляната между "Флората" и ресторант "Воденицата", зад фитнес уредите на открито.

В почти всички по-големи градове на страната има ежеседмични групови упражнения. За повече информация вижте тук.

Фалун Дафа, още известна с името Фалун Гонг, е традиционна практика за усъвършенстване на съзнанието и тялото. Включва пет медитативни упражнения и философия с принципи Истинност, Доброта, Търпение. Комбинацията от морални учения и медитация води човек към извисяване на нравствения му характер и духовно просветление.

Всички дейности на Фалун Гонг по цял свят са безплатни.

Източник/ци: https://www.falun-bg.info/news/b

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!