Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Физик твърди: Смъртта не съществува!

Физик твърди: Смъртта не съществува!

Професор от университета на Северна Каролина, САЩ, обяви, че смърт няма и реално тя не съществува, независимо че физическите тела умират. Робърт Ланц се основава на теорията на биоцентризма, като твърди, че смъртта е само илюзия, която се създава от нашето съзнание.

След физическия край на живота човек преминава в паралелен свят, казва професор Ланц и сравнява съществуването на човека с многогодишно растение, което винаги и непрекъснато се възстановява, за да разцъфне пак и пак в многоизмерната вселена.

Всичко, което виждаме, съществува благодарение на нашето съзнание, смята ученият. Професорът изтъква, че хората вярват в смъртта, защото така ги учат или защото съзнанието асоциира живота с действието на вътрешните органи в тялото. Според Робърт Ланц смъртта не е абсолютен край на живота, а само преход.

Във физиката отдавна съществува теория за безкрайното число на Вселената, т.е. за нейната безкрайност с различни вариации, хора и съществуване. Всичко, което може да се случи, вече е било някъде или се случва. Следователно и смъртта по принцип не съществува, изтъква професор Ланц. Варианти на тази теория има във всички религии по света.

Източник/ци: https://lupa.bg/news/fizik-t

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!